Nema otkaza, u TDR-u rade prekovremeno

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2016. u 11:44
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

BAT se u Srbiji ne mora prilagođavati Duhanskoj direktivi EU i novom Zakonu o ograničavanju duhanskih i srodnih proizvoda.

'Hvala što ste tvornicu iz Hrvatske preselili u Vranje', ta izjava srpskog premijera Aleksandra Vučića na prekjučerašnjem otvaranju nove proizvodne linije British American Tobacca uVranju činila se kao šaka u oko hrvatskom gospodarstvu, koje se, kao i čitava EU, od 20. svibnja ove godine sprema dodatno postrožiti pravila poslovanja duhanaca na području Unije.

– Srbija je najbolje mjesto za ulaganja i dobro ste izabrali. Ovdje ćete više zaraditi… – rekao je Vučić ističući kako će zahvaljujući novom pogonu BAT-a teškom 5 milijuna eura godišnje dobiti 100 milijuna eura više u budžetu. Poziva stoga i druge investitore iz Rovinja i drugih tvornica u Hrvatskoj da ulažu u Srbiju, piše Večernji list.

Iako sve te Vučićeve izjave tjeraju na razmišljanje, barem kad je u pitanju ulagačka klima u Hrvatskoj, a radnike u Kanfanaru na strah od ukidanja radnih mjesta, iz TDR-au vlasništvu BAT-a jučer su pak relativizirali njegove tvrdnje, ističući kako ne sele tvornicu iz Kanfanara u Srbiju, već samo jednu proizvodnu liniju, od kakve u Hrvatskoj – gdje od 20. svibnja trebaju „štancati“ cigarete u kutijama koje će na više od 65% površine imati zastrašujuće slike posljedica pušenja i zdravstvena upozorenja – nemaju koristi.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close