Nema dojava o ozbiljnim incidentima na terenu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. lipanj 2013. u 15:42
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Voditelj osječkog Centra obrane od poplava Ivica Nađ kazao je na konferenciji za novinare kako je vrh vodenog vala trenutno oko 20 kilometara od Batine

Vodostaj Dunava na Batini noćas bi trebao narasti na nešto više od trenutačnih 768 centimetara, nakon čega bi do nedjelje trebao opasti za 30-tak centimetara, a izvješća s terena ne upućuju ni na kakve ozbiljne incidente, izvijestio je danas osječki vodno-gospodarski Odjel Hrvatskih voda.

Voditelj osječkog Centra obrane od poplava Ivica Nađ kazao je na konferenciji za novinare kako je vrh vodenog vala trenutno u Mađarskoj, kod Mohacsa, oko 20 kilometara od Batine, gdje vodostaj stagnira na 964 centimetra.

Dodao je kako će i nakon početka opadanja vodostaja kod Batine nadležne službe morati biti na oprezu još barem sedam dana, dok vodostaj ne opadne barem za dva metra, što će predstavljati manju ugrozu za područje zaštićeno nasipima.

Maksimalni vodostaji ostvaruju se u skladu s prognozama te bi vodostaj Drave trebao dosegnuti oko 500 centimetara i trebao bi stagnirati cijeli dan. Ta razina svojom visinom ne zabrinjava, već samo moguća trajnost, ocijenio je Nađ.

Zamjenik glavnog rukovoditelja obrane od poplava za Dunav i donju Dravu Igor Biglbauer rekao je kako izvešća s terena ne upućuju ni na kakve ozbiljne incidente.

Izvijestio je kako se u Baranji, kod nasipa na ušću Karašice, pojavljuju manji izvori, ali nisu alarmantni, a kod nasipa Zmajevac-Kopačevo jučer je na dva mjesta uočena pojava izvora koji su, preventive radi, ograđeni vrećama s pijeskom.

Dodao je i kako je zabilježeno oštećenje na jednom dijelu nasipa Drava-Dunav, ali ono je sanirano vrećama s pijeskom.

Komentirajte prvi

New Report

Close