‘Neka Ostojić već sutra raspiše natječaj za pripravnički staž’

Autor: Agencija VLM , 30. siječanj 2013. u 16:56
Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

Milinović: Ostojić mladim liječnicima poručuje da idu van jer ovdje neće moći dobiti posao

Na inicijativu Mladeži HDZ-a danas je održana konferencija za novinare na kojoj je izraženo nezadovoljstvo stanjem u zdravstvu i smanjivanjem prava mladih liječnika i drugih zdravstvenih djelatnika.

– Pozivamo ministra zdravlja Rajka Ostojića da već sutra raspiše natječaj za njihov pripravnički staž – poručili su iz HDZ-a .

Bivši ministar zdravstva Darko Milinović kazao je da im ministar Ostojić svojim neraspisivanjem natječaja onemogućuje daljnje školovanje i poručuje "Idite van, jer ovdje nećete moći završiti svoje školovanje i nećete dobiti posao".

– Neka raspiše staž odmah, a ne, kako je najavio, u travnju, jer to je onda predizborna kampanja za lokalne izbore – ocijenio je Milinović Ostojićeve najave. Naglasio je i da Hrvatskoj nedostaje četiri tisuće liječnika, te podsjetio da je za prošle vlade u četiri godine mandata 4872 mladih liječnika i liječnica dobilo plaćen pripravnički staž, a njih 1767 plaćenu specijalizaciju. Podsjetio je da je u 2010. godini u hrvatskoj povijesti odobreno najviše plaćenih specijalizacija – njih 510.

– Za sve to uloženo je 441.034.538 kuna u ljudske potencijale – rekao je. Katastrofalnom Ostojićevom porukom mladim zdravstvenim djelatnicima Milinović smatra i neraspisivanje natječaja za pripravnički staž za 250 mladih fizioterapeuta i laboranata.

Ističući da sadašnji zdravstveni sustav nije financijski održiv, Ante Čorušić je kazao da su ministri Rajko Ostojić i Slavko Linić svojom odlukom o smanjivanju doprinosa iz zdravstva s 15 na 13 posto odgovorni za značajan nagomilani dug državnih i županijskih bolnica. Čorušić smatra i da ministar Ostojić, koji je i SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, ne može odgovorno paralelno obnašati te dvije funkcije, jer se funkcija ministra zdravlja ne može obnašati volonterski. Čorušić je novinarima pokazao i "Prednacrt programa razvoja zdravstva u Hrvatskoj od 2013. do 2020." HDZ-ova Odbora za zdravstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close