Ne raspisuju natječaje, ali plaćaju tečajeve i flaširanu vodu

Autor: Poslovni.hr , 02. prosinac 2012. u 13:15
Ilustracija (PXL)

Fond za zaštitu okoliša na uredske materijale u ovoj je godini potrošio više od pola milijuna kuna, a prosječna bruto plaća u toj ustanovi iznosi 10.500 kuna.

Fond za zaštitu okoliša na uredske materijale  u ovoj je godini potrošio više od pola milijuna kuna, prosječna bruto plaća u toj ustanovi iznosi 10.500 kuna, a  više od sedam tisuća kuna potrošeno je na promjenu pečata. Ipak, već više od dvije godine nisu raspisali niti jedan natječaj za dodjelu sredstava za eko projekte, piše Novi list.

Fond je osnovan 2004. godine zbog prikupljanja ekoloških naknada od građana i tvrtki i daljnje usmjeravanje tog novca u eko-projekte, no od sredine 2010. godine nije raspisao niti jedan natječaj za dodjelu tih sredstava. Kako njegov godišnji prihod pritom premašuje milijardu kuna, novinare Novog lista zanimalo je koliko je u ovoj godini novaca Fond potrošio na neke od vlastitih troškova iz ovogodišnjeg plana nabave.

U planu nabave Fonda ove su godine predvidjeli trošak učenja engleskog jezika za svoje zaposlenike od, s uključenim PDV-om, 187,5 tisuća kuna. Potrošili su, rekli su za Novi list, 113 tisuća, a ukupno na tečaj engleskog, razne kongrese i seminare te usavršavanje zaposlenika, nešto više od 357.000 kuna. Fond, koji je prije gotovo devet godina u rad krenuo s dvadesetak zaposlenika, do ove je godine zaposlio ukupno 178 ljudi, s tendencijom daljnjeg rasta. Kako Novi list navodi, samo je od odlaska Vinka Mladinea sa čelnog mjesta Fonda 2011. godine zbog istraga u slučaju Fimi media, odlagališta mulja Obrovac i sumnje u malverzacije s PET ambalažom, zaposleno 50 novih ljudi, ponajviše, kažu u  Fondu, zbog rada na projektima koji će se financirati iz EU fondova. O kojim je točno projektima riječ i na koliko se njih u Fondu radi, nisu željeli otkriti. 

Komentirajte prvi

New Report

Close