Nakon pokretnina i helikoptera, Agrokor uskoro prodaje i prekrasnu Villu Castello?

Autor: Poslovni.hr , 23. svibanj 2017. u 14:23
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Analizirati će se stanje svih nekretnina i one koje nisu nužne za poslovanje će se prodavati ali tek kad se utvrdi procedura za njihovu prodaju.

Nakon prodaje pokretnina, poput helikoptera ili jahte, te ustupanja leasinga za 30 automobila nekom drugom, u Agrokoru će dio svježeg novca pokušati prikupiti i prodajom nekretnina, doznaje Novi list u izvanrednoj upravi te kompanije.

Tako bi se na bubnju mogla naći i Villa Castello u Medveji nedaleko Opatije.

Slijede tužbe

Sugovornici ističu da će se analizirati stanje svih nekretnina i one koje nisu nužne za poslovanje će se prodavati ali tek kad se utvrdi procedura za njihovu prodaju, jer odluke o svim poslovima vrjednijim od tri i pol milijuna kuna mora donositi vjerovničko vijeće.

Jučer su dobavljači Agrokora zaprijetili da će ponovo, već u ponedjeljak, obustaviti isporuku robe tom koncernu ako se ne ispune njihovi zahtjevi među kojima se najvažnijim čine oni koji se tiču produžetka dogovora o odgodi naplate mjenica, novog zaduženja, kako bi se plaćali stari dugovi dobavljačima i statusa njihovih potraživanja za novoisporučenu robu za koje traže do dobije prvenstvo pri isplati.

Prvi zahtjev upućen je bankama od kojih se traži da prolongira dogovor o mjenicama, odnosno da regresne mjenice od dobavljača ne naplaćuje do 20 lipnja,a od potpredsjednice Vlade Martine Dalić i izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka zahtijevaju da mjenice dobavljača u postupku izvanredne uprave imaju jednak status, odnosno da su svi dugovi po mjeničnom regresnom pravu dugovi Agrokora, a ne dobavljača.

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

nekada se takve naganjalo vilama, ali sada su vile kod njih

New Report

Close