Najavili osnivanje nove Komunističke partije Hrvatske

Uz zvuke vatrogasne sirene, danas točno u 15.05 sati, u Kumrovcu je obilježena 33. godišnjica smrti Josipa Broza Tita. Arhivska fotografija: PXLL Uz zvuke vatrogasne sirene, danas točno u 15.05 sati, u Kumrovcu je obilježena 33. godišnjica smrti Josipa Broza Tita. Arhivska fotografija: PXLL

Na komemoraciji se ove godine okupilo oko 150 poštovalaca Titova djela.

Uz zvuke vatrogasne sirene, danas točno u 15.05 sati, u Kumrovcu je obilježena 33. godišnjica smrti Josipa Broza Tita. Na komemoraciji se ove godine okupilo oko 150 poštovalaca Titova djela. Iz Umaga sa svojom Titovom štafetom potegao je i 71-godišnji Radoslav Ilić - Mrki, vlasnik Caffe bara Tito, koji je za 25. svibnja, Dan mladosti i Titov rođendan, najavio u Kumrovcu i osnivanje nove Komunističke partije Hrvatske.

- Tito je bio jedina svjetla točka u Hrvatskoj koja se digla protiv okupatora i bio je čovjek koji je za razliku od današnjih političara imao svoju viziju - rekao je s uzdignutom štafetom i titovkom na glavi Titov obožavatelj Mrki. Na Titovoj komemoraciji cvijeće je položila i aktualna županijska vlast - krapinsko - zagorska županica Sonja Borovčak i saborski zastupnik Željko Kolar, ali i, znakovito, i članovi najbrojnije zagorske dragovoljačke udruge Domovinskog rata - UHDVDR-a.

Ivan Fumić, nekadašnji predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista, a danas predsjednik Komisije za međunarodne odnose SABA rekao je kako je Tito imao i loših poteza, ali je bilo daleko više onih dobrih koji su obilježili povijest 20. stoljeća.

Komentari (4)
 • Kirin
  Kirin 10:48 5.5.2013.

  Prvo lustracija!

 • Damir2000
  Damir2000 9:27 5.5.2013.

  Svaki ratni zločin treba procesuirati, pa tako i onaj od 41 do 46 godine.

 • Pero7
  Pero7 23:39 4.5.2013.


  Tko je bolesnike pustio iz Vrapča ?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve