Na sajmu prehrane i opreme za turizam 140 izlagača

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. ožujak 2015. u 15:31
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Jubilarni 30. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam “Promohotel”, koji je u srijedu svečano otvoren u porečkoj sportskoj dvorani Žatika, okupio je 140 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Španjolske.

Jubilarni 30. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam "Promohotel", koji je u srijedu svečano otvoren u porečkoj sportskoj dvorani Žatika, okupio je 140 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Srbije i Španjolske.

Sajam se održava do subote na tri tisuće četvornih metara unutrašnjeg i još 500 kvadrata vanjskog izložbenog prostora. Broj izlagača za 20 posto je veći nego prošle godine s time da je njih šezdesetak posto nastupalo na "Promohotelu" i prijašnjih godina, a u četiri dana bit će predstavljeno više od 300 brendova.

Po riječima direktorice sajma Ivane Štiković, sajam je prvenstveno namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, iznajmljivačima apartmana, vlasnicima kafića i restorana, a predstavljeni proizvodi mogu biti zanimljivi i kućanstvima. Istaknula je kako se ovim sajmom nastoji pratiti svjetske trendove u ugostiteljstvu i turizmu.

Istarski župan Valter Flego je otvarajući sajam naglasio kako su takve manifestacije Istri, kao izrazito turističkoj regiji od iznimne važnosti.

"Unatoč kriznim vremenima održavanje ovakve manifestacije pokazuje da ovdašnji poduzetnici, obrtnici i turistički djelatnici ne sjede skrštenih ruku, već su svjesni činjenice da treba duplo više trčati da bi bili konkurentni na tržištu", poručio je Flego.

U sklopu sajma tradicionalno se, već 14. put zaredom, održava i sajam autohtonih i ekoloških proizvoda "Promonatura" uz sudjelovanje tridesetak izlagača iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a posebno će biti istaknuti istarski proizvođači.

Hrvatska gospodarska komora i asocijacija Hrvatska drvna industrija predstavljaju i ove godine vodeće hrvatske proizvođače namještaja.

Prateći programi sajma obuhvaćaju i nekoliko stručnih skupova i tematskih događanja pa je tako danas održan okrugli stol o maslinovom ulju u funkciji turističkog proizvoda i zdravlja, sutra će se održati prvo otvoreno prvenstvo Istre za najboljeg pizza majstora te okrugli stol na temu "Ljepota života kroz ponudu malih turističkih kapaciteta".

Komentirajte prvi

New Report

Close