MOL odbacuje optužbe protiv Hernadija

Autor: Poslovni.hr/H , 11. srpanj 2013. u 17:00
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Prošlog studenoga, Sanader je zbog navodnog primanja mita od MOL-a u iznosu od pet milijuna eura nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

Mađarska naftna kompanija MOL u četvrtak je, nakon što je Hrvatska ponovo zatražila da ispita njezina čelnika Zsolta Hernadija u vezi podmićivanja bivšeg premijera Ivu Sanadera u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava MOL-u u INA-i, rekla da su optužbe za korupciju protiv Hernadija neutemeljene.

USKOK je, kako javlja MTI, na svojoj internetskoj stranici objavio da su se ulaskom Hrvatske 1. srpnja u EU stvorili uvjeti da Hernadi bude nazočan na sudskom ročištu vezanom uz spomenuti slučaj, no mađarsko ministarstvo pravosuđa i mađarski državni tužitelj tvrde da ih USKOK nije službeno kontaktirao u vezi Hernadijevog saslušanja.

MOL je rekao mađarskoj novinskoj agenciji MTI kako i dalje drži da su optužbe protiv Hernadija neutemeljen, što su, kako kaže, potvrdili i međunarodni pravni stručnjaci, te da će kompanija u oc+vom slučaju nastaviti surađivati sa svim vlastima.

Prošlog studenoga, Sanader je zbog navodnog primanja mita od MOL-a u iznosu od pet milijuna eura nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora.

USKOK je u svojoj optužnici tvrdio da je taj iznos dvostruko veći. Mađarski MOL je vlasnik 49,1 postotnog udjela u INA-i, dok hrvatska država ima udio od 44,84 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close