‘Moja ocjena odnosa u Vladi je odlična’

Autor: Poslovni.hr , 02. ožujak 2013. u 12:15
Zoran Milanović (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Milanović je prvi put javno progovorio o odnosima unutar Kukuriku koalicije.

Premijer Zoran Milanović je dugo šutio dok su se ministri u njegovoj Vladi prepucavali zbog najavljenih poteza i projekata. Mjesecima su HNS-ovci  Radimir Čačić i Ivan Vrdoljak vodili pravi mali rat sa Slavkom Linićem (SDP) zbog zakona o porezu na nekretnine, a jučer se premijer napokon osvrnuo i na taj problem, piše Večernji list.

'Moja ocjena odnosa u Vladi je odlična', kazao je Milanović i tako prvi put javno progovorio o odnosima unutar Kukuriku koalicije nakon što su visoki dužnosnici HNS-a i IDS-a posljednjih dana 'teškom artiljerijom pucali po Vladi u cjelini, a posebno žestoko po Liniću'. No, kako Večernji list zaključuje iz onoga što je premijer rekao, u svađi između HNS-a i Linića premijer je očito odlučio sačuvati koaliciju i, ako bude potrebno, odustati od zakona o porezu na nekretnine unatoč tome što ga je ministar Linić branio i tvrdio da će biti usvojen. Milanović je rekao da će ustrajati na tome da partnerima objasne stvari, pa da će oni biti izazvani da objasne zašto su protiv nečega ili za nešto.

'Ali da ćemo ugrožavati koaliciju zbog zakona o porezu na nekretnine – ne. Opet ćemo održati prezentaciju, razgovarati temeljito, pa ako naši partneri budu toliko uporni onda će bar znati protiv čega su bili. Ali da ću ih prozivati i ugrožavati koaliciju, to neću jer to nije kapitalna stvar, to je samo jedna od stvari, a ne može sve proći u koaliciji što zamislite ', rekao je premijer na konferenciji za medije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

milanovićeva ocjena odnosa u vladi je odličan (5)
a naša (građanska) ocjena rada vlade je nedovoljan(1)

New Report

Close