Mogući Motušićevi nasljednici znat će se u petak

Autor: Tin Bašić , 14. ožujak 2010. u 22:00

Među kandidatima koje su tražili putem ‘head hunting’ agencije nema stranih državljana

Ovog bi se petka trebala znati dva konačna kandidata za predsjednika Uprave Zagrebačke burze, rekao je Poslovnom dnevniku predsjednik Nadzornog odbora Plinio Cuccurin. “U prvoj polovici tjedna tročlana komisija obavit će razgovore s dijelom kandidata, a do kraja tjedna trebali bismo imati dva kandidata”, kazao nam je Cuccurin koji je optimističan jer smatra da će od 30 kandidata sigurno naći onoga koji ispunjava sve uvjete. Iako bi čak na sjednici NO-a u petak mogla biti riješena višemjesečna saga o nasljedniku Roberta Motušića, konačan blagoslov daje Hanfa koja i službeno mora potvrditi novu Upravu. Cuccurin kaže kako je jako zadovoljan odazivom kandidata s obzirom na to da je na “božićnom natječaju” pristiglo samo šest ponuda. “Ovoga puta okrenuli smo se agenciji za ‘head hunting’ koja jamči privatnost, što olakšava izbor”, kaže Cuccurin.

Načini razrješenja
Iako je sjednica NO održana krajem prošloga petka, jedino što se moglo neslužbeno doznati o identitetu kandidata jest da među predloženim kandidatima nema stranih državljana. Budući da je riječ o vrlo osjetljivom pitanju, nitko od upućenih nije htio govoriti o imenima kandidata jer svi su zaposleni, što bi im dodatno zakompliciralo rad. Neka imena su se spominjala, međutim riječ je o spekulaciji. Pored izbora nove Uprave ZSE, u petak bi s trebalo raspravljati i o načinu razrješenja dosadašnje Uprave. Naime, kako kaže Cuccurin, sadašnja Uprava se očitovala o rezultatu revizije i NO je to primio na znanje. Postoje tri načina rješavanje ove situacije: prva podrazumijeva smjenu Uprave, druga davanje razrješnice, a treća sporazumni prekid radnog odnosa. Međutim, nije poznato kako će NO to riješiti s obzirom na poslovanje Burze.

Pozitivno poslovanje
Iako je prema onome što kaže Cuccurin poslovanje burze bilo pozitivno za prošlu godinu, ipak bi problem moglo biti pozitivno poslovanje koje je rezultat financijskog, a ne redovnog poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close