Mladoj obitelji prijeti deložacija zbog tuđeg kredita

Autor: Poslovni.hr , 13. veljača 2013. u 09:01
Poljanec - Obitelji Sabol zbog neplacanja kredita prijeti delozacija iz obiteljske kuce. Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Irena kaže kako su uzeli odvjetnika tražili da im vrate dio koji su ona i sestra naslijedile nakon očeve smrti kao maloljetnice.

Obitelji Irene Sabol Njegovec s dvoje malodobne djece iz Poljanca banka prijeti deložacijom zbog toga što rođak iz Đakova Tihomir Bogdan nije vratio kredit za koji su njeni roditelji bili jamci, piše Večernji list. Nakon što je Tihomir prestao plaćati kredit, rate su počele stizati Ireninom ocu. 'To ga je dotuklo pa je u 35. godini umro od moždanog udara', kaže Irena. No ni nakon toga Tihomir nije vraćao kredit. Banka je 2000. godine uzela kuću i upisala se kao vlasnica. Uzaludno su upozoravali banku da je riječ o prijevari.

Nekoliko godina poslije u kuću su došli službenici banke i obitelji Sabol ponudili ugovor o najmu njihove kuće na šest mjeseci. Morali su pristati na to jer nisu imali izbora. Irena kaže kako su uzeli odvjetnika tražili da im vrate dio koji su ona i sestra naslijedile nakon očeve smrti kao maloljetnice, no nisu uspjele. 'Tihomir se lijepo okoristio kreditom koji ne vraća. Napravio je kod Đakova vinariju i ima voćnjak',  otkrila je Irena.

Tihomir Bogdan odbacuje sve optužbe koje je na njegov račun iznijela Irena Sabol te kaže da je njena obitelj 1997. molila njega da im pomogne u dobivanju kredita.Kaže da su zajednički uzeli kredit. 'Oni su dobili oko 400, a ja 200 tisuća kuna', ispričao je. Tvrdi da je vratio svoj dio kredita i da za to ima potvrde.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close