Ministrica kulture prije svog savjetnika govorila o HRT-porezu

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2012. u 10:10
Andrea Zlatar Violić (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)

Bura se u javnosti podigla tek kad je Živković šire objasnio što bi to bio medijski porez.

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić je prva javno progovorila o uvođenju takozvanog medijskog poreza, a ne njezin savjetnik Milan F. Živković kojeg je ona razriješila zato što je s tom inicijativom prerano istrčao u javnost, piše Novi list.

Osam dana prije nego što je Živković, tada očigledno smatrajući da ne iznosi nikakvu senzaciju, obrazlagao u Novom listu kakav bi to bio namet, njegova nadređena je na Hrvatskom radiju, gostujući u emisiji 'A sada Vlada', već otkrila da se spremaju promjene u vezi s televizijskom pretplatom. 'Doznajemo da se u Ministarstvu priprema paket medijskih zakona. Navodno se razmišlja i uvođenju takozvanog medijskog poreza umjesto sadašnje RTV pristojbe? Je li to tako' , pitanje je koje tada ministrici postavila voditeljica navedene emisije Ružica Šimunović.

'Sigurno je da se radi na reformi cijelog medijskog prostora što uključuje barem pet ili šest zakona. Hoće li biti riječ o pristojbi ili porezu ovisi o konačnom cilju. A cilj je da se iz takozvanog medijskog poreza zapravo mogu sufinacirati i druge vrste medija, a naročito oni neprofitni', odgovorila joj je ministrica Andrea Zlatar Violić.

Ipak, taj istup nije ostao nezapažen, a bura se u javnosti podigla tek kad je Živković šire objasnio što bi to bio medijski porez. Ministrica je dva dana kasnije dala otkaz Živkoviću, 'zaboravljajući' svoju izjavu o novom porezu uredno zabilježenu na tonskom zapisu što ga se još može naći na internetskoj stranici HRT-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close