Ministarstvo poljoprivrede najavilo interventni otkup stoke s poplavljenih područja

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. lipanj 2014. u 17:23
Ilustracija / Thinkstock

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je danas da će se provoditi interventni otkup stoke s poplavljenog područja.

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je danas da će se provoditi interventni otkup stoke s poplavljenog područja.

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede, a zbog informacija s terena da, bez obzira na organiziranu ishranu stoke, dolazi do značajnog gubitka na težini stoke, provodit će se interventni otkup stoke s poplavljenog područja, navodi se u priopćenju.

Tako će za potrebe organizacije otkupa i pružanja informacija u Županijskom stožeru u Vrbanji u ponedjeljak i utorak, 23. i 24. lipnja, od 10 do 18 sati biti predstavnici Ministarstva poljoprivrede.

Zainteresirani poljoprivrednici mogu se javiti i prijaviti svoj interes za interventnim otkupom stoke, a predstavnici Ministarstva pružit će im sve potrebne informacije.

Uprava veterinarstva i sigurnosti hrane Ministarstva poljoprivrede osigurat će svu potrebnu popratnu dokumentaciju koja mora pratiti stoku pri prodaji na teret državnog proračuna.

Iz Ministarstva napominju da će, ako netko od zainteresiranih poljoprivrednika neće biti u mogućnosti svoj interes za interventnim otkupom iskazati 23. i 24. lipnja, to moći učiniti u Županijskom stožeru u Vrbanji do 28. lipnja.

Prema ranije objavljenim podacima Ministarstva poljoprivrede, s poplavom ugroženih područja evakuirana je stoka s ukupno 589 gospodarstava, i to 3.285 goveda, 7.074 svinja, 1.151 ovaca, 49 konja i 10.663 komada peradi.

Komentirajte prvi

New Report

Close