Ministar vanjskih i europskih poslova Stier podnio ostavku

Autor: Poslovni.hr/H , 12. lipanj 2017. u 15:56
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier u ponedjeljak je izvijestio da je podnio ostavku na svoju dužnost koju će obavljati do izbora novog ministra.

Obraćajući se novinarima u sjedištu ministarstva Stier je kazao da je velika je čast predstavljati Hrvatsku u svijetu, ali da je važnije ovdje živjeti demokršćansku opciju. Rekao je i da ostaje politički tajnik HDZ-a te da će se posvetiti radu u Saboru.

Nakon što je završio s govorom, otišao je i nije bilo prostora za pitanja.

O Stierovoj ostavci u medijima se nagađa od subote, nakon što je to objavio Novi list. Taj je dnevnik, pozivajući se na neslužbene informacije, objavio da je Stier dan nakon drugog kruga lokalnih izbora kuvertirao svoju ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova te dužnost političkog tajnika HDZ-a, nezadovoljan što je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dogovarao formiranje nove parlamentarne većine s HNS-om, odnosno ulazak te stranke u Vladu, nakon što je propala suradnja HDZ-a s Mostom.

Stier, koji je bio zagovornik suradnje s Mostom i nakon što je došlo do razlaza, izrazio je žaljenje zbog toga te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore.

Tijekom vikenda Stier nije želio komentirati nagađanja o ostavci, rekavši da će izjavu dati u ponedjeljak.

Komentari (1)
Pogledajte sve

e da Pusićka nije glasala protiv, mogla je opet biti ministarka spoljnih poslova

New Report

Close