Ministar Tomislav Tolušić u Virovitici otvorio Panonski drvni centar kompetencija

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2016. u 14:56
Foto: Grad Virovitica

Panonski drvni centar kompetencija, najznačajniji europski projekt Virovitičko-podravske županije, vrijedan gotovo 45 milijuna kuna, od čega je 99 posto bespovratnih europskih sredstva.

Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, simboličnom predajom ključa obnašateljici dužnosti župana Sanji Bošnjak, uz nazočnost između ostalih, Andreja Plenkovićazastupnika u Europskom parlamentu, kao i ministra zdravlja Daria Nakića, otvorio je Panonski drvni centar kompetencija, najznačajniji europski projekt Virovitičko-podravske županije, vrijedan gotovo 45 milijuna kuna, od čega je 99 posto bespovratnih europskih sredstva.

Na prigodnoj svečanosti uz niz visokih uzvanika, koja se održala u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, Panonski drvni centar kompetencija otvorio je svoja vrata u Poduzetničkoj zoni II. u Virovitici, te će u budućnosti, s obzirom na vrhunsku opremu koja se nalazi u njemu, pozicionirati i Virovitičko-podravsku županiju, kao i grad Viroviticu, kao središte drvno-prerađivačke industrije u Hrvatskoj.

Virovitičko-podravska županija je, kao nositelj projekta, financirala jedan posto vrijednosti projekta, a u budućnosti će, surađivati s partnerima u provedbi: VIDRA-om Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, Institutom Ruđer Bošković i Šumarskim fakultetom u Zagrebu, te biti otvorena za suradnju s poduzetnicima iz drvno-prerađivačkog sektora, ali i drugih industrija.

Komentirajte prvi

New Report

Close