Ministar Kliman zadovoljan najavama za Uskršnje balgdane, ali ističe i veliki problem

Autor: Poslovni.hr/H , 05. ožujak 2016. u 20:36
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Kliman ističe da 13 posto hotelskog kapaciteta u turizmu čini gotovo 50 posto ukupnog turističkog prometa što govori da više kvalitetnih hotela s četiri i pet zvjezdica.

Ministar turizma Anton Kliman u subotu je u Svetom Petru u šumi, gdje je nazočio otvaranju međunarodnog festivala "Z klobasicom u Europu", rekao da su najave s tržišta uoči Uskršnjih blagdana optimistične, ali da turizmu trebaju nove investicije.

 Sezona nam je gotovo pa i zatvorena, a tamo gdje možemo rasti je zasigurno u predsezoni i posezoni, no, "moramo podignuti kapacitete". "Nama trebaju nove investicije u turizmu, nasušno nam trebaju novi  hoteli i novi kapaciteti jer nisam siguran da je ovo koliko se ulaže dovoljno za konkurentnost hrvatskog turizma", rekao je  ministar Kliman.

 Kliman ističe da 13 posto hotelskog kapaciteta u turizmu čini gotovo 50 posto ukupnog turističkog prometa što govori da više kvalitetnih hotela s četiri i pet zvjezdica znači da će sezona biti još bolja.

 "U ovom zahtjevnom djelu predsezone, a kasnije i u posezoni, ima još puno za napraviti i u samoj ponudi i u brendiranju destinacija, ali i u mijenjanju svijesti o tome što nam znači razdoblje od Uskrsa do lipnja te od rujna pa sve do kraja godine", poručio je.

 Komentirajući neslužbene najave da će premijer Tihomir Orešković idućega tjedna imenovati donedavnog zamjenika ministra regionalnog razvoja i EU Jakšu Puljiza za svog CIO-a (chief integration officer) odnosno za osobu koja će koordinirati rad svih ministarstava, Kliman je istaknuo da je o Puljizu dosad čuo samo dobre stvari te da vjeruje u sistematičnost hrvatskog premijera.

 "Riječ je o nezavisnom stručnjaku, bez obzira na to što je surađivao i s prošlom Vladom. Mislim da premijer Orešković nije donio krivu odluku, i kao takvu, osobno je podupirem. Vjerujem u dobru suradnju s njim", rekao je ministar turizma Anton Kliman te napomenuo da se tu radi o usklađenoj politici i da je premijer o tome razgovarao predsjednicima HDZ-a i Mosta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close