Ministar Darko Lorencin obišao turističke investicije na novigradskoj Rivareli

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2015. u 13:09
Foto: http://www.novigrad.hr/

Ministar turizma Darko Lorencin boravio je u Novigradu, gdje je u pratnji gradonačelnika Antea Milosa obišao gradsku investiciju na Rivareli.

Ministar turizma Darko Lorencin boravio je u Novigradu, gdje je u pratnji gradonačelnika Antea Milosa obišao gradsku investiciju na Rivareli. U renoviranje plaže Rivarela Grad je krenuo kako bi estetski izgled i sadržaji plaže udovoljili novim potrebama turista i suvremenim trendovima, a uz uređenje plaže nametnula se potreba uređenja obližnjeg zelenog pojasa, odnosno prostora ugodnog za šetnju, odmor u hladu, te daljnji razvoj pratećih turističkih i ugostiteljskih sadržaja. „Do sezone će se urediti ulični prostor s obostranim drvoredom crnike, a nakon turističke sezone, pa do konca godine, dio sunčališta i prilaza u vodu. U narednim godinama planira se rekonstrukcija i dogradnja nekadašnje 'klaonice' u plažnu građevinu ugostiteljskog karaktera s javnim sanitarnim čvorom, te izgradnja kupališnog mola koji će se na nju nadovezati“, naglasio je ovom prigodom gradonačelnik Milos.

Izradu projektne dokumentacije, koja je ukupno koštala 380 tisuća kuna s PDV-om, u visini od 80-posto financiralo je Ministarstvo turizma. Ukupni investicijski zahvat vrijedan je 1,39 milijuna kuna.
U nastavku dana ministar Lorencin posjetio je hotel Rivalmare u izgradnji. Riječ je o jedinom projektu iz Istarske županije koji je dobio zeleno svjetlo na natječaju namijenjenom povećanju gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj. Sredstva za sufinanciranje provedbe projekta osigurana su temeljem javnog poziva Ministarstva poduzetništva i obrta. Ukupna vrijednost projekta iznosi 17,62 milijuna kuna, od čega će se iznos od 7,12 milijuna kuna financirati bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Dizajn butik hotel Rivalmare smješten je na Rivareli u Novigradu na mjestu bivšeg slovenskog odmarališta koje je firma kupila prije petnaestak godina i u kojem se nalazio objekt sa četiri apartmana. Taj je objekt srušen a na njegovo je mjesto došao hotel s novih dvanaest dvokrevetnih soba i jednim apartmanom, ukupnog kapaciteta 26 kreveta. „Planirano je da hotel radi barem deset mjeseci u godini, a kako bi se to omogućilo imat će dodatne sadržaje poput wellnessa, fitnessa, saune i mogućnosti najma bicikala. Gosti će na raspolaganju imati parkiralište, a odmah do hotela se nalazi plaža. U hotel će biti ugrađena i tehnologija obnovljivih izvora energije. Dizajn hotela potpisuje studio Perossa i bit će prepoznatljiv i svojim namještajem s potpisom“, objasnio je vlasnik tvrtke Vision Robert Fattori.

Drago mi je vidjeti kako se Novigrad kao destinacija izdiže uoči glavnog dijela turističke godine, te kako Grad zajedno s dionicima u turizmu poduzima mjere kako bi svojim gostima omogućio ugodniji boravak u destinaciji. Veseli i činjenica da se grade hoteli koji su sredstva povukli iz fondova EU, što je budućnost u Hrvatskoj. Danas se u Malinskoj na Krku otvara Vila Rova, koja je također rekonstruirana sredstvima iz EU, a uskoro će se otvoriti i obnovljeni Hotel Park u Splitu, također sufinanciran tim sredstvima. Time sredstva iz fondova EU smatramo ključnom polugom za postizanje zadanih ciljeva, istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Komentirajte prvi

New Report

Close