Milanović se sastao s predsjednikom EBRD-a

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2013. u 12:45
Vlada.hr

Predsjednik Vlade RH Zoran Milanović sastao se danas, u Banskim dvorima, s predsjednikom EBRD-a sir Sumom Chakrabartijem.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas, u Banskim dvorima, s predsjednikom EBRD-a sir Sumom Chakrabartijem, priopćeno je iz Vlade.

Razgovarali su o hrvatskom gospodarstvu, pri čemu je predsjednik EBRD-a istaknuo da EBRD želi pomoći u oporavku, naglasivši da je hrvatska ekonomija vrlo važna za cijelu regiju. Također, bilo je riječi i o pomoći u apsorpciji novca iz EU fondova, pri čemu je istaknuto da Hrvatska ima kapacitete za povlačenje značajnog broja sredstava.

Premijer Milanović ovom je prigodom upoznao predsjednika EBRD-a sa Zakonom o strateškim investicijskim projektima, koji je trenutno na raspravi u Saboru, a ima za cilj olakšati proces ulaganja i učiniti ga fleksibilnijim.

U kontekstu privlačenja investicija, predsjednik EBRD-a govorio je o namjeri organiziranja konferencije o investicijama, na visokoj razini, koja bi se trebala održati u Londonu u prvoj polovini sljedeće godine, a gdje bi Hrvatska imala značajnu ulogu, zaključuje se u priopćenju. 

Komentirajte prvi

New Report

Close