Mega natječaj Quaestusa – prodaje 550.000 m2

Autor: Suzana Varošanec , 01. ožujak 2017. u 07:41
Likvidator Quaestus nekretnina Marko Petras/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Bivši zatvoreni investicijski fond nudi parcele u poslovnim zonama Rugvica i Klinča Sela.

Bivši zatvoreni investicijski fond s javnom ponudom za ulaganje u nekretnine Quaestus nekretnine  nešto više od četiri godine u započetom je postupku likvidacije, a sad plijeni jer se odlučio na prodaju dijela imovine.

Oglašena je prodaja neizgrađenog zemljišta u koje je bivši fond po nekima investirao radi okrupnjavanja i infrastrukturne pripreme čestica za poduzetničko širenje kroz projekte u Poslovnoj zoni Rugvica i Klinča Sela, a riječ je o ukupnoj veličini posjeda od oko 550 tisuća četvornih metara. To je i razlog što je aktualni oglas s karakterističnom ponudom potencijalnim investitorima da 'iskroje' što ih zanima sukladno poslovnim potrebama za potencijalna ulaganja, proglašen u dijelu procjeniteljskih krugova velikim testom tržišnih prilika.

U očekivanju prvih reakcija na tržištu, što sve zanima, nepoznanicu predstavlja podatak koji je navodno poslova tajna budući da se tiče procijenjenih vrijednosti koje se ovdje očekuju. Zanimljiva je i veličina udjela oglašenog zemljišta u ukupnoj imovini tvrtke u likvidaciji. Naime, prema zadnjim dostupnim podacima iz revidiranog izvješća za 2015. za zemljište u PZ Klinča Sela navodi se da udjel u ukupnoj imovini tvrtke iznosi 5,3%.

No, nismo uspjeli dobiti službene podatke iz Quaestusa od likvidatora Marka Petrasa. Također u navedenom preklanjskom izvješću navodi se i da obveze prema dioničarima temeljem smanjenja kapitala iznose oko 22,5 milijuna kuna. Inače, zemljište koje se nudi u aktivnoj Poslovnoj zoni Rugvica, gdje je i Ikea, proizvodne je i trgovačke namjene te je veličine oko 185 četvornih metara. S druge strane, duplo veća  površina koja je predviđena za proizvodnu namjenu te skladišta, ali postoje i druge mogućnosti – primjerice navodi se izgradnja objekata do 25 metara te trokatnih nadzemnih garaža, Quaestusova je imovina koja se prodaje u Poslovnoj zoni Klinča Sela. 

Komentirajte prvi

New Report

Close