Medikol kupuje 4 PET/CT uređaja za 10 milijuna eura

Autor: Marija Crnjak , 12. studeni 2019. u 14:56
FOTO: Press

Riječ je o najsuvremenijom PET/CT uređajima nove generacije koji trenutno ne postoje u Hrvatskoj.

Ivan Rajković, predsjednik Uprave Medikol Grupe i Reiner Schlatmann, glavni izvršni direktor Philipsa za Srednju i Istočnu Europu, potpisali su danas u Zagrebu Ugovor kojim Medikol kupuje četiri najsuvremenija PET/CT uređaja nove generacije, koji će se postaviti u njihova četiri centra u Hrvatskoj, Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Ulaganje je vrijedno 10 milijuna eura.

Kako je istaknuo Ivan Rajković, riječ je o najsuvremenijom PET/CT uređajima nove generacije koji trenutno ne postoje u Hrvatskoj, a doprinijet će visokokvalitetnom nalazu i time značajno povećati dijagnostičku pouzdanost za pacijente. "Zbog iznimno velike osjetljivosti i specifičnosti, te bitno poboljšane kvalitete snimke, ovim najsuvremenijim uređajima omogućit će se otkrivanje i najsitnijih lezija u ljudskom organizmu. Kvaliteta uređaja bitno će smanjiti vrijeme trajanja pretrage, a zbog manje doze potrebnog radiofarmaka, značajno će se smanjiti zračenje pacijenata i medicinskog osoblja", istaknuo je. 

Usto, investicija koju će Medikol samostalno realizirati kreditom Erste banke doprinosi uštedama u hrvatskom zdravstvu, te će biti će dostupna svim onkološkim, neurološkim i kardiološkim pacijentima u RH, ističu u Medikolu.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close