Marinko Zadro danas ušao u Dalmacijavino

Autor: Božica Babić , 15. travanj 2016. u 14:46
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nužno je, kaže, vrlo pažljivo planirati dinamiku ulaganja i optimizirati proizvodni proces kako bi se osiguralo zapošljavanje radnika kao i dugoročno održivo poslovanje tvrtke.

Nakon više od 13 mjeseci od kako je tvrtka Oštrc u vlasništvu poduzetnika Marinka Zadre, u veljači 2015. na 11. javnoj dražbi kupila Dalmacijavino u stečaju, tek danas je novom vlasniku omogućen ulazak u kompaniju.

Zbog višemjesečnog onemogućavanja vlasnika da uđe u posjed tvrtke, Dalmacijavino je trenutačno u teškom položaju. Zalihe proizvoda su gotovo potrošene, a kasni i priprema za ljetnu sezonu tijekom koje se ostvaruje gotovo 80 posto ukupne prodaje, izvijestili su iz Oštrca.

“Nailazili smo na prepreke zbog kojih bi drugi ulagači odavno odustali od preuzimanja. No, naša vizija je vratiti Dalmacijavinu poziciju jednog od najjačih proizvođača bezalkoholnih i alkoholnih pića u Hrvatskoj. Spremni smo na velika ulaganja u modernizaciju proizvodnje i razvoj brendova Dalmacijavina kako bismo uspješno konkurirali na tržištu“, naglasio je Luka Diel-Zadro, direktor Oštrca.

Nužno je, kaže, vrlo pažljivo planirati dinamiku ulaganja i optimizirati proizvodni proces kako bi se osiguralo zapošljavanje radnika kao i dugoročno održivo poslovanje tvrtke.

“Vjerujemo da ćemo u budućem poslovanju nailaziti na potporu institucija te da su negativna iskustva stvar prošlosti. Pred nama je veliki posao ponovnog pokretanja proizvodnje i što bržeg vraćanja proizvoda Dalmacijavina na police u trgovinama i u ponudu ugostiteljskih objekata te rad na daljnjem razvoju poslovanja. Dio radnika ćemo pozvati na posao već ovog mjeseca kako bismo što prije započeli proizvodnju“, najavio je Diel-Zadro.

Budući da je linija za punjenje sokova Pipi u staklene bočice stara 40 godina i nije ekonomski isplativa, jedina mogućnost opstanka tog brenda je preseliti proizvodnju u BiH gdje Oštrc na raspolaganju ima modernu tehnologiju koja može osigurati prisutnost proizvoda na tržištu uz konkurentnu cijenu, rečeno je danas na primopredaji uz obećanje da proizvodnju Pipija namjeravaju vratiti u Hrvatsku čim se steknu uvjeti.

Vino i žestoka pića punit će se u boce na starim strojevima na Stinicama još godinu do dvije, ali dugoročno se proizvodnja planira prebaciti u Drniš. Kako je vinograd vrlo blizu vinarije, u Drnišu se i danas odvija proizvodnja vina, u čiju će modernizaciju tvrtka također dugoročno ulagati, zajamčili su iz Oštrca.Značajna sredstva, ističu, misle uložiti u osuvremenjivanje i razvoj brendova. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

eto sada će imati kuda sa šećerom, u ponedjeljak bi trebalo dodati malo Vira

New Report

Close