Marazzi grupa želi obnavljati i Grand Hotel Lopud

Autor: Marija Crnjak , 01. rujan 2011. u 22:00

Prema postojećem projektu, objekt bi se rekonstruirao u ’boutique’ ili klub-hotel sa 65 soba i imao bi četiri zvjezdice, a vlasnik hotela, Atlantska plovidba, traži strateškog partnera za to ulaganje

Talijanska obiteljska tvrtka Marazzi grupa, koja je nedavno obnovila hotel Lafodia na Lopudu, zainteresirana je za ulaganje u obnovu još jednog objekta na istom otoku, Grand Hotela Lopud u vlasništvu Atlantske plovidbe.

Kako nam je potvrdio Pero Kulaš, predsjednik Uprave Atlantske plovidbe, u tijeku su razgovori s potencijalnim investitorom, odnosno hrvatskom tvrtkom Anker grupom koja je u vlasništvu Marazzi grupe. Grand Hotel Lopud, zapušten objekt koji je izvan funkcije, brodarska tvrtka Atlantska plovidba kupila je od Dubrovnika 2005. godine s planom obnove i rekonstrukcije u hotel visoke kategorije. Obnova je odgođena zbog krize koja je zaustavila sve nebrodarske investicije tvrtke, no objekt već ima lokacijsku dozvolu. Prema postojećem projektu objekt bi se rekonstruirao u takozvani boutique ili klub-hotel sa 65 soba i imao bi četiri zvjezdice. Ulaganje obitelji Marazzi u hotel Lafodia, koji je otvoren početkom ovog ljeta, što je pokrenulo i turističku revitalizaciju otoka, otvorilo je novu poslovnu mogućnost za Atlantsku plovidbu koja je Grand Hotel Lopud odlučila obnoviti uz pomoć strateškog partnera.

Anker grupa nametnula se kao najpoželjniji partner koji ima interes za ulaganje, kažu izvori Poslovnog dnevnika. Osim toga s Lafodijom koja također ima četiri zvjezdice uvedena je infrastruktura koju bi koristio i novi hotel, poput organiziranog prijevoza s otoka Lopuda. Pregovori s investitorom započeli su proljetos, a u planu je njihov nastavak ujesen tako da se konkretnije informacije o dogovoru budućih partnera očekuju krajem godine. To je jedino što Kulaš sad može otkriti jer još nije definiran model suradnje pa navodno ni buduća vlasnička struktura u obnovljenom hotelu. Inače, Atlantska plovidba većinski je vlasnik dva dubrovačka visokokategornika, Hilton Imperiala Dubrovnik te Hotela Lapad.

Komentari (1)
Pogledajte sve

POSTOVANI ING KAKO VI KOMENTIRATE MOJU PRUKU A DA JE NISTE NI VIDJELI!!!!!!DA NISTE KOJIM SLUCAJEM VIDOVITI!!!!!!!1FORUM BELJE!!!

New Report

Close