‘Mamićeva izjava neprihvatljiv je govor mržnje’

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2013. u 17:21
Josip Leko (Patrik Macek/PIXSELL)

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko najoštrije osuđuje verbalni napad izvršnog predsjednika GNK Dinama Zdravka Mamića.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko najoštrije osuđuje verbalni napad izvršnog predsjednika GNK Dinama Zdravka Mamića na ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića u programu radija Soundset, priopćeno je iz Sabora.

"Pozivati na diskriminaciju Srba u Hrvatskoj, isticati da oni ne mogu biti članovi hrvatske Vlade, prebrojavati nečija krvna zrnca i nazivati osobe „hrvatomrscima“ predstavlja eklatantan primjer nacionalne diskriminacije i govora mržnje. To je posve neprihvatljiv govor koji je u suprotnosti s demokratskim vrijednostima, zaštitom ljudskih prava i ravnopravnosti svih građana koje jamči Ustav RH. Odgovornost svih institucija i svih građana jest da poštuju te vrijednosti kako bismo mogli nesmetano uživati u društvu koje jamči ljudska prava svakoga pojedinca i demokratske standarde civiliziranoga svijeta. Otkloniti svaku mržnju i diskriminaciju po bilo kojoj osnovi u interesu je mira i budućnosti svih naraštaja našeg društva. Očekujem da hrvatski građani i javne institucije ovakve istupe osude kao neprihvatljive", ističe predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. 

Komentirajte prvi

New Report

Close