Mamićev odvjetnik: Ne znamo je ovo li kršenje zakona ili revolt

Autor: Poslovni.hr , 15. ožujak 2013. u 19:37
Zdravko Mamić (Foto: Petar Glebov/PIXSELL)

Ne znam koliko ćemo daleko doći budemo li u demokraciji zatvarati ljude zbog izrečene rečenice, kazao je odvjetnik.

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić danas je priveden nakon što je izvrijeđao ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Podsjetimo, Mamić je priveden u klubu, a potom je prevezen na obavijesni razgovor u Policijsku postaju u Heinzelovoj ulici. Kako Večernji list piše, policija je Mamića u policijsku postaju dovezla na stražnji ulaz.  Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su za Večernji  da je Zdravko Mamić doveden na obavijesni razgovor u suradnji sa zagrebačkim Županijskim odvjetništvom. U policiji kažu kako Mamić još nije uhićen, a DORH je najavio da će objaviti priopćenje o slučaju Zdravka Mamića. U policijsku postaju u Heinzlovoj oko 18.50 sati došao je odvjetnik Ante Madunić. Ubrzo nakon Madunića u Heinzelovu je stigao i odvjetnik Mate Matić.

 'Ne znam koliko ćemo daleko doći budemo li u demokraciji zatvarati ljude zbog izrečene rečenice. U ovom slučaju se još ne zna je li riječ o kršenju zakona ili izrečenom revoltu. Nije riječ o šteti, ako tome nećemo davati veliku pažnju. A ovome dajemo značenje jer je riječ o čovjeku s imenom i prezimenom Zdravko Mamić',  rekao je Matić prije ulaska u policiju.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Interesantno je kako se uvijek iste advokatske face pojavljuju kad treba braniti mafijaše i uvijek se obrana svodi na različite ideološka stavove, a jedina Mamićeva (kao i Sanaderova) idelogija je novac i samo novac.


..
to vodi u anarhiju. …

da da, tako ti je to kolega. pročitat potpis kolege Barbose – vrlo pronicljiv za današnje vrijeme.

milanovićev huliganski istup u saboru prije dva mjeseca kada je rekao da nitko tko nije rođen u hrvatskim porodilištima ne može voljeti hrvatsku mnogo je veći šovinizam i divljaštvo, ali tužitelj nije niti pokrenuo postupak.

da se mene pita mamića bi se stavilo u obor za bikove, ali neprocesuiranje milanovića još jednom pokazuje kriminalno djelovanje tužiteljstva, koje uopće ne pokušava provoditi zakon, nego očito radi isključivo po partijskim nalozima i medijskom pritisku.

to više nisu ni dvostruki kriteriji, nego tisuću-struki kriteriji, nije mi jasno kako nitko u pravosuđu ne shvaća da to ne može tako, da to vodi u anarhiju. valjda nemaju vremena da misle svojom glavom, čekajući naloge svojih političkih mentora.

koji god razlozi bili da se ovo desilo
mislim da bi trebalo slaviti što je opasna i divlja životinja napokon u kavezu

New Report

Close