Malim općinama 470 milijuna kuna iz EU

Potpisivanje odluke o dodijeli sredstava/Igor Šoban/PIXSELL Potpisivanje odluke o dodijeli sredstava/Igor Šoban/PIXSELL

Novac je namijenjen razvoju društvene infrastrukture u ruralnim područjima.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) dodijelila je jučer 470 milijuna kuna za 102 projekta u Hrvatskoj vrijednih ukupno 528 milijuna kuna.

Kako pojašnjavaju u Agenciji, radi se o sredstvima iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja EU.

Tim će se novcem sagraditi ili obnoviti 57 dječjih vrtića u ruralnim područjima, 18 društvenih odnosno kulturnih centara, 12 vatrogasnih domova, dva turističko-informativna centra, a financirat će se i 13 projekata uređenja javnih površina. Potpora iznosi od 80 do 100% investicije, odnosno između 15.000 i milijun eura u kunskoj protuvrijednosti.

Najviše projekata, po njih 10, imaju Bjelovarska i Međimurska županija. Matilda Copić, ravnateljica APPRRR-a, podsjetila je da su se na ovaj natječaj mogli javiti općine i gradovi koji imaju do 5000 stanovnika.

Ovom prilikom je najavila i novi natječaj ove agencije vrijedan 500 milijuna kuna, a većina sredstava, gotovo 350 milijuna kuna, bit će namijenjena gradnji, rekonstrukciji i opremanju dječjih vrtića, također u ruralnom području. Očekuje se izgradnja ili obnova 100-injak dodatnih vrtića. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve