Lalovac: Više nema proračunskih zaliha; Milanović: Dobro, jasno

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. srpanj 2014. u 14:16
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatska gotovo više nema proračunskih zaliha, rekao je na današnjoj sjednici Vlade ministar financija Boris Lalovac.

 Hrvatska gotovo više nema proračunskih zaliha, rekao je na današnjoj sjednici Vlade ministar financija Boris Lalovac, podnoseći izvješće o proračunskim zalihama.

"Stanje proračunskih zaliha krajem svibnja iznosilo je 65 milijuna kuna. Međutim, ako znamo da je na računu izdvojenih sredstva – i da samo čeka pravomoćnost rješenja – još 100 milijuna kuna, zapravo zaliha nema", rekao je Lalovac, podnoseći izvješće o korištenju sredstava iz proračunske zalihe za svibanj ove godine.

"Dobro. Jasno", kratko je uzvratio premijer Zoran Milanović.

Za ovu godinu u proračunskim zalihama planirano je 200 milijuna kuna, a kako je u prvih pet mjeseci ove godine doznačeno ukupno 135,1 milijun, raspoloživa sredstva iznose ukupno 64,9 milijun kuna, stoji u izvješću.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Milanović svoju zadaću izvršava odlično-uništava ovu zemlju do neprepoznatljivosti, ne bi li što duže bila dio “balkanskog regiona”.

Englezi kapa do poda-opet ste pokazali da ste majstori u masakriranju svih pro njemačkih zemalja.

Ma pitanje je da li je Milanovic uopce slusao i shvatio o cemu Lalovac govori. Lalovac, jadan, u totalnoj panici sto da radi, a Milanovica niti to zanima niti razumije. Tehnicki, to se moze prevesti na nacin da je drzava vec u bankrotu, posebice jer je deficit proracuna veci od planiranog,a svi proracunski prihodi su podbacili. Pametna vlada bi odmah napravila rebalans proracuna i uvela izvanredne mjere. No, u ovoj vladi to nitko ne zna napraviti, niti itko od njih shvacamu kojoj se situaciji nalaze. Ili, jos gore, mozda i shvacaju, ali misle da mogu izdrzati jos godinu dana, a onda ce to ionako biti briga nove HDZ-ove vlade, a ovi danasnji ce iz ugodne oporbene pozicije nastaviti kritizirsti bez ikakvih obaveza.
Ode drzava u k…c.

ako je to dobro, onda je jasno da Milanović radi protiv ove države i za to još uzima plaću, dripac nesposobni

Boli Milanovica ona stvar za proračunske zalihe. Isto bi mu odgovorio da je Lalovac rekao da su se Marsovci spustili na Zrce da protulumare malo.

New Report

Close