Lalovac dogovorio projekte vrijedne 150 mil. eura

Autor: Poslovni dnevnik , 12. listopad 2014. u 21:59
Ministar financija Boris Lalovac/Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatsko izaslanstvo sastalo se s predstavnicima MMF-a i Svjetske banke.

Ministar financija Boris Lalovac zadovoljan je brojnim razgovorima održanim tijekom posjeta SAD-u.

Tamo je s hrvatskim izaslanstvom sudjelovao na godišnjoj skupštini Svjetske banke i MMF-, a s institucionalnim ulagačima razgovaralo se o mogućnostima predfinanciranja države za 2015. Tijekom boravka u Washingtonu predstavnici Ministarstva financija i Državnog odvjetništva susreli su se s vodstvom američkog ministarstva financija, s ciljem iniciranja suradnje i prenošenja iskustava američkih kolega u području suzbijanja poreznih prijevara.

Sa Svjetskom bankom, ističe Lalovac, dogovoreni su projekti iz područja zdravstva i socijale vrijedni 150 milijuna eura, dok je sa predstavnicima MMF-a "potvrđena suradnja oko njihove metodologije 'standing review-a'"."U studenome predstavnici MMF-a stići će u posjet Hrvatskoj radi pružanja tehničke pomoći pojedinim ministarstvima u postavljanju metodologije izračuna rashoda odnosno njihove dubinske analize. Ta pomoć za Hrvatsku je besplatna", istaknuo je Lalovac. Predstavnici rejting agencija zadovoljni su dosad učinjenim po pitanju povećanja transparentnosti javnih financija. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kao i obično – u naslovu pročitaš jedno i taman što se čovjek ponada da se desilo nešto pametno, a ono opet trla baba lan… Lalovac je katastrofa tek nešto manja od Linića.

projekte ?

Ma zadužio nas je za novih 1,15 miliarde kn koje će vraćati naša djeca i naši unuci.

1.150.000,00 kn !

New Report

Close