Ladonja: Ostojićeva ostavka je očekivana

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. ožujak 2013. u 13:49
Veljko Ostojić (Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL)

Odluka Predsjedništva IDS-a o nenapuštanju vladajuće koalicije je “marketinški manevar te stranke, smatraju.

Čelnici Ladonje na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli ocijenili da je ostavka ministra turizma Veljka Ostojića očekivana zbog posljednjih zbivanja koja se uz njega vežu, a ostanak IDS-a u vladajućoj koaliciji smatraju marketinškim manevrom te stranke.

Odluka Predsjedništva IDS-a o nenapuštanju vladajuće koalicije je "marketinški manevar te stranke kako bi se skrenulo s glavne teme i manje govorilo o detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije", rekao je. glavni tajnik Ladonje Ivo Uccio Miletić "Jakovčić očigledno stoji loše na izborima za europski parlament i ne bi nas čudilo da prihvati ministarsku fotelju", istaknuo je Miletić.

Govoreći o posljednjim događanjima oko općine Bale i sporne kupoprodaje zemljišta, čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije, Miletić je naglasio Ladonja da podupire nadležna tijela u rasvjetljavanju svih činjenica oko te prenamjene, ali i u ostalim dijelovima Istre. "Ostaje nesporna činjenica da je prije i tijekom izrade prostornog plana, temeljem županijskog plana, a prije dolaska na vlast Nezavisne liste Plinia Cuccurina, došlo do kupoprodaje zemljišta (u Balama) na više lokacija za koje je bivša IDS-ova vlast predviđala urbanizaciju", rekao je Miletić.

"Tvrtka Brijuni rivijera namjeravala je očito unijeti u temeljni kapital zemljište u priobalju i kasnije izgradnjom apartmana to prodavati", kazao je Ivo Uccio Miletić dodavši kako je upitna moralnost kupnje zemljišta po prijavljenoj cijeni od "u pravilu neinformiranih mještana". Po njegovim riječima, Ladonja o eventualnim nezakonitostima ne želi suditi nikoga sve dok se predmetne istrage ne okončaju, odnosno ne donese sudska odluka. Stoga, istaknuo je, Ladonja podupire nadležna tijela u rasvjetljavanju svih činjenica oko te prenamjene, i to ne samo u Balama već i u ostalim dijelovima Istre.

"Ako se utvrdi neovlašteno korištenje povjerljivih informacija ili pak druga nezakonitost koja je rezultirala imovinskom koristi, Ladonja će zahtijevati da se počinitelji kazne a nezakonita ostvarena korist usmjeri lokalnoj samoupravi", kazao je Ivo Uccio Miletić. Kandidat Ladonje za pulskog gradonačelnika na idućim lokalnim izborima Mauricio Licul govorio je o mjerama za unapređenje turističke djelatnosti grada Pule.

Komentirajte prvi

New Report

Close