Đuro Đaković: Nema vijesti u vezi natječaja u Kuvajtu

Autor: Poslovni.hr , 12. studeni 2013. u 11:31
Borbeno vozilo Patria (Nikola Cutuk/PIXSELL)

“Bilo kakvo (medijsko) prejudiciranje ishoda navedenog natječaja se može negativno odraziti na našu poziciju”, poručuju iz tvrtke.

"Ne postoje nikakve nove materijalne činjenice u svezi natječaja u Kuvajtu koji je i dalje u tijeku. O svim relevantnim činjenicama dioničari i javnost će biti pravovremeno obavješteni", objavili su u Đuri Đakoviću nakon informacije Defender.hr-a da je Kuvajt zainteresiran za kupnju njegovih borbenih vozila. 

"Đuro Đaković Holding je do sada o svim materijalnim činjenicama koje su bitne za poslovanje društva transparentno i pravovremeno izvještavao javnost što ćemo i ubuduće činiti. Stoga povodom današnjih medijskih spekulacija o potencijalnom ishodu natječaja u svezi nabave borbenih oklopnih vozila u Kuvajtu, ovim putem želimo izvjestiti sve naše dioničare i javnost da ne postoje nikakve nove materijalne činjenice u svezi navedenog natječaja koji je i dalje u tijeku. O svim relevantnim činjenicama dioničari i javnost će biti pravovremeno obavješteni. U međuvremenu bilo kakvo (medijsko) prejudiciranje ishoda navedenog natječaja se može negativno odraziti na našu poziciju", poručuju iz Đure Đakovića.

Kuvajtsko ministarstvo obrane je priopćilo kako kreće u finalizaciju nabave borbenih oklopnih vozila 8X8 za potrebe mehaniziranih brigada Kopnene vojske Kuvajta, objavio je vojni portal www.tacticalreport.com, a prenosi www. defender.hr.

Portal je objavio kako neslužbeno doznaje kako je Đuro Đaković s vozilom AMV položio testiranje s ocjenom odličan. Premda Kuvajt nije precizno utvrdio količinu vozila koju nabavlja, portal je doznao kako će taj broj biti između 100 i 140 vozila različite namjene uključujući i daljinski upravljane oružane stanice 30mm. 

'Međutim, treba biti dosta suzdržan kada je u pitanju Kuvajt i Bliski istok, jer bi se konačna odluka mogla protegnuti na nekoliko mjeseci ako se u sve uključi politika', poručuju na portalu.

Komentirajte prvi

New Report

Close