Kujundžić i Marić traže ‘lijek’

Autor: Ivana Rimac Lesički/VL , 10. srpanj 2018. u 22:00
Predstavnike Koordinacije veledrogerija nisu zvali, Foto: Pixsell

Nakon alarma iz HUP-a, sastala se dvojica ministara.

Zbog duga za lijekove višeg od dvije milijarde kuna, sazvan je uži kabinet Vlade da bi se smislilo trenutačno rješenje jer su iz Koordinacije veledrogerija upozorili da će biti prisiljeni obustaviti isporuku lijekova bolnicama u idućim tjednima.

Iz te su Koordinacije na intervenciju pozvali Vladu jer “smatraju da su nakon gotovo godinu dana intenzivnih razgovora s resornim ministarstvima iscrpljeni svi modeli razgovora”. Bila je to tema, kako se može neslužbeno čuti, jučerašnjeg sastanka ministra financija Zdravka Marića i zdravstva Milana Kujundžića. Iz Ministarstva zdravstva do zaključenja broja nismo dobili odgovor je li nađeno rješenje, a iz veledrogerija su nam rekli da ih jučer nitko nije kontaktirao. Podsjetimo, iz Koordinacije veledrogerija poručili su da je u prvih pola godine dug narastao za još 500 milijuna kuna te da će se ova zaključiti s novom milijardom kuna duga za lijekove. Bolnice mjesečno u prosjeku stvaraju 80 milijuna kuna duga.

“Dobili smo informaciju da resorna ministarstva nemaju namjeru osigurati dodatna sredstva koja bi usporila ovako dramatičan rast dugovanja i pitamo se tko će snositi odgovornost za kolaps sustava? – komentirao je Josip Matusinović, čelnik e Koordinacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close