Križevčanin dao otkaz i živi od popularnog YouTube kanala: “Stvar je u dva mjeseca eksplodirala?

Autor: Poslovni.hr , 20. veljača 2018. u 12:05
Foto: Facebook

Najviše pretplatnika ima iz Amerike, a onda iz Indije.

Riječ je o Križevčaninu Antoniju Radiću čiji je kanal 'Agadmator' posvećen šahu prešao granicu od čak sto tisuća pretplatnika. 

Nakon što je u lipnju objavio prvi video s komentarom šahovske partije nije mogao niti sanjati da će ubrzo moći živjeti od toga te napustiti posao u KTC-u.

– S ovim sam započeo kao veliki zaljubljenik u šah, s namjerom da populariziram tu drevnu igru. U kolovozu sam imao oko 15.000 pretplatnika, a onda je stvar eksplodirala. U studenom sam prešao brojku od 75.000 pretplatnika, a sada rastem u prosjeku s po tisuću pretplatnika dnevno, ispričao je Radić za Podravski list te dodao da prihode generira od reklama na YouTubeu, kao i od donacija koje prima od svojih pretplatnika.

Nedavno je od jednoga poklonika dobio tisuću, a od drugoga 1500 američkih dolara. Najviše pretplatnika ima iz Amerike, a onda iz Indije. Hrvata je 0,9 posto. Radić ljubav za šah vuče od djeda, majstora, koji ga je naučio vući poteze dok je imao četiri godine, a inspiracija za naziv kanala (Agadmator) bilo je ime njegova negdašnjeg hardcore benda.

 

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close