Kreće obnova maksimirskog stadiona: Navijači bi trebali dobiti natkrivene tribine

Autor: Poslovni dnevnik , 13. veljača 2019. u 09:24
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prema planovima gradskih službi, radovi bi se odvijali u nekoliko faza i trebali bi početi najranije sljedeće godine.

Grad Zagreb kreće u veliku obnovu maksimirskog stadiona, koja sadrži rekonstrukciju i natkrivanje zapadne i sjeverne tribine. Riječ je o projektu ukupno vrijednom 280 milijuna kuna

Sam krov nad stadionom, prema nekim procjenama, trebao bi stajati 140 milijuna kuna, a isto toliko stajalo bi uređenje utroba tribina. Prema planovima gradskih službi, radovi bi se odvijali u nekoliko faza i trebali bi početi najranije sljedeće godine. Prvi koji će se useliti pod sjever trebao bi biti Gradski ured za sport i mlade.

Obavijest da se razmišlja o tome osvanula je na oglasnoj ploči zagrebačke gradske uprave 5. veljače, javlja Jutarnji list.

U tom je predmetu, stoji dalje u pozivu, investitor Grad Zagreb, a vrsta građevine i radova je “rekonstrukcija i natkrivanje sjeverne i zapadne tribine stadiona Maksimir'.

Sam poziv zapravo je klasična birokratska procedura za izdavanje pravomoćne građevinske dozvole, no dovoljno govori o tome da Grad Zagreb nije odustao od ulaganja u ukleto zdanje u Maksimirskoj 128 u koje je u proteklih 20-ak godina uloženo više od 100 milijuna eura.

Izdavanje građevinske dozvole za krov stadiona s druge strane pokazuje ono što je na prosinačkoj skupštini Dinama otkrio predsjednik kluba Mirko Barišić. Barišić je tada okupljenima poručio kako su se predstavnici kluba susreli s gradskim službama te je dogovoreno da će se u suradnji s Gradom krenuti u projekt gradnje stadiona baš na Maksimiru.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Krov za 140milijuna kuna, to je nekih cca29000m2 čelične konstrukcije po cijeni od cca 650€/m2…pa ako i od ‘Mileta’ previše je. Brat bratu to je jedno tri do četiri puta iznad prosjeka

To je trebala vlada odavno pokrenuti i početi rješavati na način da se donese odluka o obnovi i natkrivanju 4-5 stadiona u HR (zagreb, split, rijeka, osijek…) na kojima bi igrali naši prvoligaški klubovi i reprezentacija, a trošak bi trebali zajedno snositi država, HNS i gradovi u kojima se nalaze stadioni.
Time bismo dobili 4-5 normalnih stadiona na kojima bi klubovi igrali svoja natjecanja, gledatelji ne bi kisnuli, a mogla bi igrati i reprezentacija (druga na svijetu!) svaki put u drugom dijelu zemlje. Što je najvažnije, uređeni stadioni privukli bi nazad gledatelje, a ne bismo se više sramotili pred svijetom da imamo najgore stadione u EU!

A što je sa istokom, jugom i spuštanjem terena?
Stadion se treba dovršiti ili ne potrošiti više niti kune u njega jer ovako izgleda kao betonsko groblje. Svašta…

Već je odavno opće poznato da je taj stadion beznadan, i da ga treba sravniti sa zemljom, kao i sve drugo što su dali Kinclu da brljavi. Imdoletni građani Zagreba već godinama na svojoj koži osjećaju što znači politička i glasačka pasivnost, i nastavit će to osjećati: praktički svaka veća investicija koju je ONO i DSZ izvela promašaj je u rangu Obrovca: Sopnica-Jelkovec, ZOV, Jakuševec, bazen Svetice, sada dolaze novi rotor i oni perverzni neboderi na Ilici i Mandaličina.

Zagreb je grad koji civilizacijski hita unatrag k srednjem vijeku. Jedina “perspektiva” za maksimirsku grdobu je da je i zvanično proglase najružnijim stadionom na svijetu.

New Report

Close