Krajem mjeseca sedmi festival vina i kulinarstva Zagreb Vino.com 2012

Autor: Biserka Ranogajec , 11. studeni 2012. u 15:25
Vecernji.hr

Okupit će više od 250 izlagača, proizvođača i trgovaca vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija iz Hrvatske ali i iz drugih zemalja.

U Zagrebu će se održati 30. studenog i 1. prosinca ove godine sedmi  međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb Vino.com 2012 u hotelu Esplanade.

Ivan Dropulić, osnivač i direktor Zagreb Vino coma najavio je kako će manifestacija početi svečanošću uz nazočnost ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine u petak u podne i bit će za publiku otvorena oba dana od 12 do 20 sati. Osim toga sa zagrebačkim ugostiteljima je pokrenuta akcija predstavljanja vinara u njihovim objektima u tijeku cijelog festivalskoga tjedna od 26. studenoga do 2. prosinca. Zagreb Vino.com u cijelosti je okrenut kulturi stola, a kako su vino i kulinarika nezaobilazni dio turističke ponude, ima i turističku dimenziju, poručuju organizatori te najavljuju za četvrtak 29. studenoga, okrugli stol na temu Vino i turizam. Festival se održava na površini od oko 2500 četvornih metara, u zgradi hotela i u prostranom šatoru na terasi Oleander. Okupit će više od 250 izlagača, proizvođača i trgovaca vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija iz Hrvatske ali i iz drugih zemalja.

Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommelijere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje. Zanimljive i ove godine bit će eno-gastronomske radionice koje mogu uvelike pridonijeti promociji hrvatskih vina, gastronomije i turizma. Prva hrvatska revija za vino, gastronomiju i turizam Svijet u čaši upravo u sklopu ove manifestacije priprema tradicijski Atelje okusa i obilježava 20. godišnjicu postojanja. Isto tako se očekuje  nastup velikog broja kuhara i vinara, okupljenih u najnovijoj akciji časopisa Kuharevo vino. Nadalje, govorit će se i o  tradicijskom načinu proizvodnje vina u Gruziji i o vinima koja se na gruzijski način u novije vrijeme proizvode i na našim prostorima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close