Končar se ozbiljno zanima za restrukturiranje Uljanika

Autor: Poslovni dnevnik , 12. prosinac 2017. u 22:00
U pulskom škveru grade prvi luksuzni kruzer na svijetu sa šest zvjezdica / DUŠKO MARUŠIĆ/PIXSELL

Tvrtka je pismom namjere pulskoj grupaciji istaknula želju za sudjelovanjem u restrukturiranju i diversifikaciji brodogradilišta. U tom ima iskustva, preuzela je Brodotrogir.

Uljanik Grupa izvijestila je u utorak da je zaprimila pismo namjere potencijalnog strateškog partnera Kermas energije iz Zagreba, za sudjelovanje u restrukturiranju i diversifikaciji Uljanik Brodogradilišta.

“Obavještavamo da je 12. prosinca 2017. zaprimljeno pismo namjere potencijalnog strateškog partnera Kermas energija d.o.o. Zagreb, za sudjelovanje u procesu restrukturiranja i diversifikacije društva Uljanik Brodogradilište d.d.”, priopćio je Uljanik putem Zagrebačke burze. “O svim relevantnim daljnjim aktivnostima pravovremeno ćemo informirati investicijsku javnost”, poručuju iz Uljanika. Kermas energija tvrtka je kći međunarodne investicijske korporacije Kermas Limited, čiji je osnivač i generalni direktor Danko Končar. Kermas energija strateški je opredijeljena na ulaganja u sektore turizma, energetike i brodogradnje, a 2013. je privatizirala Brodotrogir.

Krajem studenog Uljanik grupa je najavila da će uputiti poziv strateškim partnerima na uključivanje u investicijske programe, uz budući program restrukturiranja brodogradilišta. Plan restrukturiranja Uljanika i ulazak strateškog partnera prošlog su mjeseca bile teme razgovora čelništva Uljanika s Ministarstvom gospodarstva te socijalnim partnerima, a u Bruxellesu je i službeno pokrenut postupak sanacije i restrukturiranja Uljanik Brodogradilišta. Počele su i konzultacije s Europskom komisijom jer prijedlog plana restrukturiranja Grupe predviđa i državu kao aktivnog sudionika restrukturiranja.

Uprava Uljanika je i sindikate u brodogradilištu upoznala s planovima te ulasku strateškog partnera koji bi s državom podijelio troškove restrukturiranja.    

Komentirajte prvi

New Report

Close