Kombajni iz Županje haraju njivama Europe

Foto: VL Foto: VL

Ove je godine u Same Deutz-Fahr žetelicama proizvedeno 410 kombajna, a dogodine su u planu nova zapošljavanja.

Iza županjske tvornice kombajna Same Deutz-Fahr žetelicegodina na izmaku ostat će zabilježena kao jedna od najuspješnijih do sada. Naime, tijekom ove godine, kada se obilježava i deseta obljetnica privatizacije, tvrtka će proizvesti 410 kombajna, od čega je najveći dio njih završio na inozemnom tržištu.

Kako piše Večernji list, više od pola proizvedenih kombajna završilo je u Njemačkoj i Francuskoj, a županjski kombajni prodavani su diljem Europe i drugih kontinenata.

– Zadovoljni smo napravljenim ove godine, jer to je bio i plan koji smo zacrtali. Usto smo organizirali i premijeru novog kombajna C6205, a koji je već među našim najprodavanijim proizvodima – ističe tehnički direktor Damir Kobaš.

Podsjeća da je u deset godina, otkako je talijanski SDF preuzeo Tvornicu poljoprivrednih strojeva i uređaja Đuro Đaković, tvrtka iz godine u godinu napredovala, povećavala proizvodnju i broj zaposlenih, ali i predstavljala nove proizvode. Između ostalog ove je godine županjska tvrtka započela i ugradnju Mercedesovih motora u neke svoje kombajne.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!