Klet Kozjak – pravo mjesto za domaću težačku hranu i ugođaj

Autor: Poslovni dnevnik , 29. travanj 2014. u 13:35
Foto: www.klet-kozjak.hr

U zelenoj ‘zipki’ među bregima sitsnulo se selo Kozjak. Povijest mu seže u daleku 1417. godinu, a možda i dalje, no ta je godina bila zapisana u Kaptolskom arhivu u Zagrebu.

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista (web, print, 24sata TV) upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Seoska gospodarstva se prijavljuju na natječaj kroz niže objavljeni formular gdje moraju ispuniti obrazac. Sljedeći uvjeti moraju biti zadovoljeni: gastro ponuda,dodatni sadržaji, kvaliteta usluge i kategorizacija, glasovi čitatelja, prihvatno mjesto PBZ carda ( American express). Prijave seoskih gospodarstava traju u periodu od 31.03. do 01.09.2014. 

Klet Kozjak

U zelenoj zipki med bregima sitsnule se selo Kozjak. Povijest mu seže u daleku 1417. godinu, a možda i dalje, no ta je godina bila zapisana u Kaptolskom arhivu u Zagrebu.Ime je povezano s djelatnošću stanovnika – kozarstvom, kojim se obitelj Radovečki i danas bavi te proizvodi kozji sir. Klet Kozjak svoja vrata otvorila ja Vama u srpnju 2008. godine.

Gastronomska ponuda i smještaj

U dolinama i pitomim brežuljcima Zagorja znojili su se težaci oruči, kopajući i koseći… domaćice im pripremaju slasne zalogaje hrane iz svog vrta i dvorišta. Dio toga gastro užitka danas se sprema u kleti jer na livadi veselo skakuću mladi jarići, kopuni, kokoši i patke, a u sirani je slasni mladi i stariji kozji sir spreman na Vaše nepce. Za umorne goste željne mira i mirisa obližnjih livada i šuma, na raspolaganju stoji 8 soba i 2 apartmana uređenih sa štihom prošlosti.

Ponuda za poduzetnike

Klet Kozjak bavi se i organizacijom raznih seminara i prezentacija. Dvorana može primiti do 90 sudionika ovisno o načinu slaganja stolova. Uz kompletnu opremu poput Flip Chart ploču, LCD projektor sa projekcijskim platnom te bežični internet pristup u dvorani doživljaj će biti potpun.

Zabava za sve

Na livadi ispred objekta je prostor za dječju igru, ljuljačke, tobogan i pijesak. Za odrasle ima dosta brdskih cesta za šetnju, vožnju biciklom i uživanje u prirodi, a za one željne rekreacije nudmo i mogućnost iznajmljivanja teniskog terena koji se nalazi odmah pored imanja. Klet se nalazi u sredini Hrvatskog zagorja tako da su dvorci, muzeji i toplice udaljeni od vas od 10-20 minuta vožnje. Za sve dvorce, muzeje i toplice organiziramo jednodnevne ili višednevne izlete. Tko želi može obići, upoznati se i okušati u radu na farmi, sirani ili polju.

 Više o kleti Kozjak doznajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close