Kineze privlači i pragmatična Vlada

Vlasnica Z-Run WellTon Industyja divi se našoj zemlji/Matija Habljak/PIXSELL Vlasnica Z-Run WellTon Industyja divi se našoj zemlji/Matija Habljak/PIXSELL

Kineska investitorica i poduzetnica Jiang Yu o razlozima povećanja interesa iz Kine za ulagačkim projektima u RH.

Osnivačica i vlasnica Z-Run WellTon Industry, Jiang Yu u prezentaciji je izrazila divljenje prema Hrvatskoj i želju za suradnjom i zajedničkim rastom između dviju država u budućnosti.

"Od 2018. partneri i ja posjetili smo dvadesetak gradova u Hrvatskoj i pregledali više od 40 velikih i malih projekata. Iz naše perspektive Hrvatska ima više jedinstvenih prednosti - smještaj u srcu Europe, pristup Jadranskom moru, članstvo u EU i skorašnji ulazak u Schengen koji će također donijeti potencijal za razvoj.

Osim toga, Hrvatska ima zrele političke okolnosti, predstavlja sigurno okruženje za ulaganja, ima pragmatičnu Vladu, pragmatično lokalno vodstvo, bogatu povijest i jedinstvenu kulturu, što privlači pozornost", istaknula je Yu i dodala da su to tek neki od razloga zašto investitori iz Kine pokazuju interes za Hrvatsku.

Investicije iz Kine trenutačno su usredotočene na obrazovanje, kulturu, infrastrukturu, promet, turizam, ali i tradicionalne industrije poput proizvodnje morske soli.

"Nakon istraživanja i procjena došli smo do faze sustavnog planiranja u Hrvatskoj. Kao praktičar, Hrvatska je pokrenula mnoge inicijative za razvoj. Sretna sam što mogu raditi na svim ovim projektima.

Radimo s vizijom za bolju budućnost, usmjereni smo na uštedu energiju, zelene vrijednosti, očuvanje okoliša i održivu ekonomiju korisnu za građane. Ovdje smo kako bismo istražili zajednički razvoj, potaknuli suradnju između poduzeća i vlada s ciljem da uključimo ljude iz svih slojeva društva, kako bi svima bilo bolje", poručila je Jiang Yu. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve