KHA u resort s 5 zvjezdica ulaže 428 mil. kuna

Autor: Marija Brnić , 23. veljača 2017. u 22:00
Hoteli Plat bit će luksuzni resort s 550 soba

Vlada hotele Plat stavila na listu projekata od strateške važnosti za Hrvatsku.

Hoteli Plat novi su na listi investicijskih projekata od strateške važnosti za Hrvatsku. Taj status obnova nekadašnjeg državnog hotelijera Vlada je odobrila jučer, uz obrazloženje potpredsjednice Vlade Martine Dalić da je riječ o projektu vrijednom 428 milijuna kuna koji se financira privatnim kapitalom, a kojim će nekadašnji kompleks postati hotelski resort kategorije četiri i pet zvjezdica.  

Kako bi se investitoru Karisma Hotels Adriaticu (KHA), pomoglo u planu da projekt bude u funkciji 2019., definirani su konkretni koraci kojima mu se pomaže u realizaciji potrebnih postupaka za koje su nadležne državne institucije od geodetske uprave i DORH-a do resornih ministarstava prometa, graditeljstva i pravosuđa. KHA-ov izvršni direktor Marinko Benić ističe kako je riječ o najvećoj dosadašnjoj investiciji kompanije, te da će "projekt obnove hotela Plat biti jedna iznimna priča". Najavljuje da s izgradnjom kreću u drugoj polovici ove godine, u sklopu čega Hotele Plat planiraju pretvoriti u luksuzni resort s 550 smještajnih jedinica i brojnim drugim sadržajima u kategoriji pet zvjezdica, koji će se na tržištu pojaviti pod TUI-jevim najprestižnijim brandom Sensatori. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

todi je na respiratoru, nema tu pomoći

Kredit hbora ili ce gazda prodati i ledo da moze obnoviti hotele? I opet hoteli strateska investicija. Welkom to todo lend

New Report

Close