Kermas naplatom od teniskih terena spašava problematični Brodotrogir

Nenad i Danko Končar, Foto: Robert Anić / Pixsell Nenad i Danko Končar, Foto: Robert Anić / Pixsell

U prvoj e-dražbi nadmetanje je završilo 14. svibnja u 23:59:59, pa je spis već na putu iz Fine na Općinski građanski sud u Zagrebu.

Tvrtka Kermas energija u vlasništvu malteškog LNS Industries, koju vodi direktor Nenad Končar, sin poduzetnika Danka Končara koji je u ovoj tvrtki pak prokurist, na pragu je poboljšanja svoje likvidnosti, a nije isključeno ni da će iz novih izvora financirati dio svojih planova vezanih za predstečajeve Brodotrogira i Hrvatske brodogradnje Trogir.

Dobro upućeni izvori navode da je vrlo izvjesna naplata u korist Kermas energije razlučnih prava koje ima na nekretninama stečajnog dužnika Teniski centar Iva Majoli, u iznosu od cca 22,2 milijuna kuna te u proceduri od oprilike mjesec-dva. No, do zaključenja broja Končar nam nije bio dostupan za pojašnjenje.   

Prigovor prijeboja
Inače, riječ je o imovini ukupne površine 7002 m2 u Jurjevskoj ulici u Zagrebu- u naravi je to cijeli niz nekretnina, počevši od kuće, restorana, paviljona i parkirališta pa zaključno s bazenom i nekoliko tenis igrališta, koja se prodavala u sustavu e-dražbe. U Fininom Očevidniku nekretnina i pokretnina koje se prodaju u ovršnom postupku navedena je minimalna cijena ispod koje se ne može prodati u iznosu od 17,7 milijuna kuna (snižena za jednu trećinu).

A Končareva tvrtka kao razlučni vjerovnik izjavila je prigovor prijeboja koji ima prema ovršeniku po navedenoj utvrđenoj vrijednosti. U prvoj e-javnoj dražbi nadmetanje je završilo 14. svibnja u 23:59:59, pa je spis najvjerojatnije već na putu iz Fine na Općinski građanski sud u Zagrebu gdje slijedi daljnja procedura u cilju sudske provjere i  mogućnosti za eventualnu žalbu, pa tako i rješenja o dosudi kupcu koji je u roku od 30 dana od dražbe dužan uplatiti kupovninu. 

Prvoupisani vjerovnik
Neslužbeno se doznaje da je postignuta cijena iznad utvrđene, zbog čega je i izvjesno da će se Kermas energija kao prvoupisani hipotekarni vjerovnik naplatiti. Razlučno pravo stekla je akvizicijom od hipotekarnog vjerovnika koji je provodio ovrhu - Hypo banke, a posredstvom H-Abduca, što znači da kao dio paketa nikad nije ni prešlo na pravnog sljednika Adikko banku. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve