Kako je direktor tvrtke pokušao prevariti državu za preko 1,6 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2019. u 09:53
Foto: Getty Images

Mađarski državljanin, kao direktor hrvatske tvrtke, nije iskazao račune i ostvareni prihod u poslovnim knjigama, a poreznoj upravi nije prijavio niti uplatio porez, čime je tvrtki pribavio protupravnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u visini od 1,6 milijuna kuna.

Protiv direktor tvrtke iz Kotoribe Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu pokrenulo je istragu zbog utaje poreza, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

U lipnju i srpnju 2016. godine isporučio je poljoprivredne proizvode za koje je izdao račune s obračunatim porezom na dodanu vrijednost, iako je tvrtka već ranije izbrisana iz registra obveznika PDV-a.

Nakon toga nije iskazao račune niti ostvareni prihod u poslovnim knjigama društva, a poreznoj upravi nije prijavio niti uplatio porez na dodanu vrijednost na izvršene isporuke dobara. 

Time je izbjegao plaćanje poreza i pribavio protupravnu imovinsku korist na štetu državnog proračuna u visini od preko 1,6 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close