Jovanović: Predložio sam razrješenje Gorana Sirovatke

Željako Jovanović (Photo: Goran Jakus/PIXSELL) Željako Jovanović (Photo: Goran Jakus/PIXSELL)

Željko Jovanović je potvrdio da je predložio razrješenje ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje.

 Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović večeras je za boravka u Splitu odgovarajući na upite novinara potvrdio da je predložio razrješenje ravnatelja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje Gorana Sirovatke jer su uočene, kako je rekao, brojne nepravilnosti u tom centru.

Jovanovića su, uoči večerašnje svečanosti dodjeljivanja dopusnice splitskoj Visokoj školi za sportski menadžment Aspira, novinari pitali zašto je potpisao prijedlog za razrješenje Gorana Sirovatke, a on je odgovorio kako su pokrenuti upravni nadzori svih agencija koje su u nadležnosti njegova ministarstva.

„Mogu samo reći da je Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta u skladu sa svojim nadležnostima pokrenulo upravni nadzor svih agencija koje su pod nadležnošću tog ministarstva, poput Agencije za strukovno obrazovanje, raznih sveučilišta, pa tako i Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje“, rekao je ministar Jovanović.

Uočene su brojne nepravilnosti i u skladu s time upućen je Upravnom vijeću Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje nalog da se postupi u skladu sa zakonom.. Prije toga ravnatelj je dužan očitovati se i tek nakon toga će Upravno vijeće donijeti odluku, kazao je ministar Jovanović.

Na upit o kakvim se nepravilnostima radi, Jovanović je rekao da on nije dužan iznositi kakve se nepravilnosti nalaze u tome nalazu budući da se ravnatelj tek mora očitovati o njima.

Ministar Jovanović je u predvečernjim satima posjetio i splitsku Osnovu školu Lučac gdje je u četverodnevni uzvratni posjet stigla skupina jedne osnovne škole iz Nice u sklopu projekta „Ukrstimo jedra prijateljstva“, u povodu skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU.

Ataše za obrazovanje i suradnju francuskog veleposlanstva u Zagrebu Frederic German obraćajući se nazočnima, među kojima je bio i ministar Jovanović, istaknuo je kako će u povodu ulaska Hrvatske u EU biti 30-ak ovakvih i sličnih međusobnih posjeta učenika iz Hrvatske i Francuske.

„Što se tiče Francuske, za nas je Hrvatska već članica EU“, kazao je German.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve