Josipović s Mrkićem: Riješiti pitanje nestalih

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. ožujak 2013. u 19:35
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Predsjednik Ivo Josipović razgovarao je u ponedjeljak sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivana Mrkićem o stanju bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Predsjednik Ivo Josipović razgovarao je u ponedjeljak sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Ivana Mrkićem o stanju bilateralnih odnosa dviju zemalja, s naglaskom na potrebi rješavanja otvorenih pitanja, posebice pitanja nestalih, priopćio je Ured predsjednika.
Pozdravljeni su intenzivni kontakti i dobra suradnja među vladama dviju država, uključujući i današnji dogovor ministara vanjskih poslova o mehanizmu za rješavanje svih otvorenih pitanja, dodaje se u priopćenju.

Predsjednik Josipović posebno je istaknuo pitanje nestalih osoba kao pitanje čije bi rješavanje zasigurno pomoglo stvaranju atmosfere povjerenja koja bi onda i otvorila mogućnost za svojevrsnu prekretnicu u odnosima na najvišim razinama. Osim pitanja nestalih osoba, predsjednik je, između ostalog, naglasio i potrebu rješavanja pitanja izbjeglica u skladu sa Sarajevskom deklaracijom te pitanje odgovornosti za ratne zločine koje je potrebno depolitizirati, uključujući i kroz suradnju u regiji. Mrkić je predsjednika izvijesti o tijeku dijaloga s Prištinom, a Josipović je ponovio podršku Hrvatske ulasku svih država regije u Europsku uniju.

Komentirajte prvi

New Report

Close