Josipović pozvao na sastanak bankare, ‘kuha’ se plan za ukidanje dužničkog ropstva?

Autor: Poslovni.hr , 16. ožujak 2013. u 15:17
Ivo Josipović; Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Skup na kojem treba inicirati politiku rješavanja dužničke krize sazvan je za sljedeću subotu.

Predsjednik Republike Ivo Josipović pozvao je na sastanak vodeće hrvatske bankare, ekonomiste, poduzetnike i stručnjake za socijalnu politiku kako bi zajednički pokušali formulirati novu strategiju rješavanja dužničke krize, piše Jutarnji list.

Skup na kojem treba inicirati politiku rješavanja dužničke krize, koju u Uredu predsjednika Republike ocjenjuju najopasnijim problemom u Hrvatskoj, sazvan je za sljedeću subotu.

U Uredu predsjednika očekuju dolazak bankara Bože Prke i Zdenka Adrovića, poduzetnika Emila Tedeschija, Ivice Mudrinića, Dragutina Drka i Gordane Kovačević. U Vijeću za socijalnu pravdu ugledne su javne osobe kao što su Mirjana Krizmanić, Zoran Pusić, Vlado Puljiz i Adalbert Rebić. Osim njih očekuje se dolazak još dvadesetak članova predsjedničkog Savjeta za gospodarstvo i Vijeća za socijalnu pravdu.

Iako bliski suradnici Ive Josipovića prije subotnjeg skupa ne žele izlaziti u javnost s detaljima o kojima će se raspravljati, doznaje se da su u predsjedničkom uredu formulirali pet ili šest konkretnih prijedloga o tome kako pomoći građanima koji su egzistencijalno ugroženi zbog otplata kredita, piše list. Pripreme traju dvadesetak dana, a samo posljednji sastanak na kojem je skupina ekonomskih stručnjaka formulirala nacrte rješenja koja će predstaviti Josipović trajao je puna tri sata, navodi među ostalim Jutarnji.

Komentirajte prvi

New Report

Close