Još jedan izvrstan turistički mjesec za Dubrovnik

Autor: Poslovni.hr , 02. studeni 2012. u 13:21
PXL

Netom završeni mjesec listopad još je jednom potvrdio odlične trendove turističkog prometa na području grada Dubrovnika koji se bilježe tijekom cijele 2012. godine, priopćeno je iz TZ Grada Dubrovnika.

Netom završeni mjesec listopad još je jednom potvrdio odlične trendove turističkog prometa na području grada Dubrovnika koji se bilježe tijekom cijele 2012. godine, priopćeno je iz TZ Grada Dubrovnika.

U proteklom razdoblju od 1. do 31. listopada na području Dubrovnika u svim oblicima smještaja ostvareno je 225 506 noćenja što je za 33 posto više nego u istom mjesecu 2011. godine. Naš grad je prošlog mjeseca posjetilo ukupno 65000 gostiju, najviše ih je stiglo iz Velike Britanije, zatim Njemačke, Turske, Hrvatske, SAD –a , Francuske i Japana.
Povećanje noćenja od čak 73 posto ostvareno je u kapacitetima privatnog smještaja, dok su hoteli zabilježili rast od 32 posto.

Od početka godine Dubrovnik stalno bilježi povećanje turističkih rezultata, koje je krenulo s prvim mjesecima 2012., najmanji rast zabilježen  je u vršnim turističkim mjesecima srpnju i  kolovozu, dok se trend dvoznamenkastih povećanja nastavio u rujnu, te  listopadu.

Ukupno je od siječnja od konca listopada ostvareno 670 732 dolazaka odnosno 11 posto više nego u 2011. te 2 567084 noćenja što je 13 posto više nego prošle godine. Prvi na top – listi posjetitelja Dubrovnika od početka godine su Britanci, slijede Francuzi, Nijemci, Hrvatski, Rusi, gosti iz SAD –a , Španjolske, Šedske, Norveške i drugi.

Kako se očekuje, smještajni kapaciteti Dubrovnika bit će izvrsno popunjeni sve do polovice studenog, kad se jedan dio hotela zatvara. Ukupno će u Dubrovniku tijekom kasne jeseni i zime biti otvoreno četrnaest hotela uglavnom visoke kategorije. Od 9. studenog nastavljaju se lani započeti zimski programi boravka francuskih gostiju, koji stižu u Dubrovniku izravnim letom Croatia Airlines-a iz Pariza u organizaciji tour-operatora Travel Europe, FRAM, Top of Travel i drugih.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close