Jedna od najmanjih hrvatskih općina na plaće potrošila 264 posto više novca od dopuštenog

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2018. u 09:03
Foto: Filip Brala / Pixsell

Status općine nalaže i određena radna mjesta.

U općini Lišane Ostrovičke na plaće je potrošeno čak 264 posto više novca od dopuštenog, piše tportal.

Ova općina koja se nalazi u Ravnim kotarima, negdje na pola puta između Zadra i Šibenika, dobila je uvjetno mišljenje Državnog ureda za reviziju za 2017. godinu jer su za plaće potrošili 530 tisuća, umjesto maksimalnih 150 tisuća kuna, koliko su smjeli po zakonu. To je čak 264 posto više od dopuštenog. Zamjeraju im i izravno pogađanje komunalnih poslova i nabavu električne energije bez raspisivanja natječaja.

Lišane Ostrovičke među manjim su općinama u Hrvatskoj (najmanja ima 240 stanovnika). No status općine nalaže i određena radna mjesta. Osim načelnika Ivice Musića, općina ima još šest zaposlenih: zamjenicu načelnika, knjigovođu, pročelnika, administrativnog referenta, komunalnog djelatnika i tetu u vrtiću. Ovaj birokratski aparat košta 530 tisuća kuna na godišnjoj razini. Baš ovakvi primjeri u fokus opet stavljaju pitanje koja je korist od tolikih jedinica lokalne samouprave.

Načelnik Musić sliježe ramenima: 'A što ja sad tu mogu!? Ako ćemo gledat' zakon, tu može bit' samo jedan zaposleni i volonter. Po našim prihodima, svi mogu ić' ća ili radit' bez naknade, za nula kuna.' Za tportal je rekao da je to 'tako od davnina, da on nove ljude nije zapošljavao'. 'Ili ćemo mijenjat' zakon ili radit' reformu i reorganizaciju. Ja mogu dat' svima otkaze i ključ u bravu'.

Komentirajte prvi

New Report

Close