‘Javna je tajna da ne možete dobiti posao ako niste član HDSSB-a’

Autor: Agencija VLM , 17. siječanj 2013. u 14:05
Krešimir Bubalo (Foto: Davor Javorović/PIXSELL)

Zašto nije bar manji dio od 96 milijuna kuna koje su kako tvrdi Bubalo uštedjele gradske tvrtke, usmjerio u očuvanje radnih mjesta i pomoć osječkom gospodarstvu i investicijama, pitaju se.

– Pitamo gradonačelnika Bubala zašto nije bar manji dio od 96 milijuna kuna koje su kako on tvrdi uštedjele gradske tvrtke, usmjerio u očuvanje radnih mjesta i pomoć osječkom gospodarstvu i investicijama. S iznosom za koji tvrdi da je ušteđen u mandatu HDSSB-a i njega na čelu grada moglo se spriječiti da broj nezaposlenih na osječkom Zavodu za zapošljavanje ne naraste za skoro 10000 novo nezaposlenih od početka njegovog mandata – pitaju se osječki HSS i HSP dr. Ante Starčevića.

– Prilikom usvajanja Proračuna grada Osijeka, upozorili smo da proračun nije razvojan te da ne nudi partnerski odnos osječkom obrtništvu i gospodarstvu. On je sam po sebi ,,izolacijski“ jer nije u stanju svojim investicijskim potencijalom privući sredstva iz Državnog proračuna. A očito je iz riječi gradonačelnika da smo imali potencijal koji je trebalo iskoristiti! – kaže predsjednik gradske organizacije HSP-a dr. Ante Starčevića Gordan Matković.

Kaže kako je za vrijeme mandata Krešimira Bubala otpušteno puno više djelatnika gradskih tvrtki od broja o kojem govori, ali da je i puno više zaposleno.

– Novozaposleni su uz stručne kriterije morali zadovoljiti i onaj najvažniji: Da su članovi HDSSB-a! Javna gradska tajna (a i županijska) je da se ne može dobiti posao u školama, vrtićima, županijskim i gradskim tvrtkama, ako niste član HDSSB-a – kaže predsjednik osječkog HSS-a Damir Lukač.

Komentirajte prvi

New Report

Close