‘Jakovina se upleo u vlastitu paučinu’

Autor: Poslovni dnevnik , 26. srpanj 2016. u 21:59
Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever/P. Macek/PIXSELL

Sindikalisti o aferi s bonusima.

Očekujem da će ministar Romić izmijeniti ugovore, da će Uprava Hrvatskih šuma odustati od isplate bonusa i da će dati ostavku. Ako isplate taj novac, bivši ministar Jakovina, koji je to omogućio, svakako bi trebao odgovarati, kazao je u utorak šef šumarskog sindikata Željko Kalauz.

Osudio je tajnost ugovora za članove Uprave Hrvatskih šuma tim više što im donose milijunske bonuse, a njihove je postupke odnosno tužbe za isplatu bonusa ocijenio nemoralnima. Sada je, naglašava, jasno zašto su se donosile odluke o neisplati božićnica, o smanjivanju broja radnika. Kalauz je uputio i javno pitanje Jakovini kako to da u ugovore članova Uprave nije ugrađena stavka kojom bi se definiralo da, ako menadžment nanese štetu tvrtki, da to mora platiti iz vlastitog džepa.

Tvrdi da je ta šteta sada oko šest milijuna kuna, jer su zaposlenici tužili tvrtku jer im nisu isplaćene božićnice i stimulacija, a što im je osigurano kolektivnim ugovorom. Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever nemoralnim je ocijenio to što Uprava, u pregovorima o kolektivnom ugovoru, prethodno ima svoj ugovor o bonusu u kojem se kaže da će ostvariti veći bonus što je veća dobit. Vezano uz Jakovininu izjavu da u siječnju 2012., kad je potpisan ugovor o bonusima nije, mogao znati da će biti tako dobri rezultati, ustvrdio je da se Jakovina "upleo u vlastitu paučinu" i da je  neuvjerljiv. 

Komentirajte prvi

New Report

Close