‘Jakovina je na udaru jer mijenja sustav’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. prosinac 2012. u 08:45
Zoran Milanović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL)

Čovjek mijenja sustav, provodi reforme i onemogućava neke prakse koje su do sada u Hrvatskoj bile normalne, kazao je premijer.

 Ministar Tihomir Jakovina radi na promjeni dosadašnjeg sustava i onemogućava neke prakse koje su dosada bile uobičajene i zboga toga se nalazi na udaru mnogih kojima se to ne sviđa, rekao je u četvrtak u Bruxellesu premijer Zoran Milanović komentirajući navode da se Jakovina nalazi u sukobu interesa.

Upitan da komentira podatke da je ministar Jakovina još prošlog ljeta potpisivao neke financijske dokumente za svoju tvrtku i je li tu riječ o propusti ili sukobu interesa, Milanović je pozvao da se govori o činjenicama, a ne o goloj formi. "Idemo objasniti što je to sukob interesa, koja je to financijska korist, koja je to zlouoporaba, koji je tu nemoral u krajnjoj liniji. Na ovakav način izjednačavamo, barem u percepciji, one koji zaista rade protiv zakona, prepisuju, kradu i one koji su, pritisnuti velikim poslom, možda propustili nešto učiniti, a koji svakodnvno u svom poslu udaraju na legalan načina na stečena prava i specijalne interese nekih. To ćemo raditi i dalje, to radi i Jakovina", rekao je Milanović novinarima prije početka summita EU-a na kojem sudjeluje kao promatrač.

Milanović je rekao da o raspodjeli i privatizaciji poljoprivrednog zemljišta iz državnog portfelja više neće odlučivati "lokalni političari i varalice" nego centralna državna komisija, na transparentan način. "U prethodnom sustavu o poljoprivrednom zemljištu, resurs koji je za Hrvatsko čisto zlato, odlučivala je rodbina i familija u svakom selu i više neće tako biti", rekao je Milanović dodajući da se mnogima to ne sviđa i da se zato radije bave apotekom ministra Jakovine, koja već pet godina ne radi aktivno.

"Čovjek mijenja sustav, provodi reforme i onemogućava neke prakse koje su do sada u Hrvatskoj bile normalne, dio političke tradicije da o važnim resursima odlučuju, neću reći šerifi, cijenim dužnost šerifa i odrastao sam na etosu šerifa, nego varalice", rekao je Milanović.

Komentari (7)
Pogledajte sve

dragi komentatori pa vas su mediji odveli u krivom smjeru, pa ministar je stavio lijek na ranu. dokida poticaje koji su bili legalna praonica novca. poticaj po kvadratu umjesto po jedinici proizvoda, ovisno o kvaliteti…država regulira cijene interventnim otkupom itd Ne treba izmišljati toplu vodu Bavarska je blizu

Onaj koji je bio nesposoban u svojoj firmi i nabio 850.000,00 kn duga, kako taj može bilo koju firmu voditi , a ne ministarstvo???
Znači, dokazani nesposobnjaković vodi ministarstvo!!!
Zoki , kako si se uspio okružiti takvom ekipom?? Kuda si ti gledao?
Ferdeljia si otpustio zato šti ti je rekao istinu, a ovakve nesposobnjakoviće štitiš??? Vjerojatno dobro slušaju!

Pa ovo je sve groznije.
Čovjek ne radi ništa kao Ministar,već godinu dana čekamo osnovni Zakon – Zakon o poljoprivrednom zemljištu.Od reformi jedino što vidimo je smanjenje poticaja u proračunu za iduću godinu.
Od referenci za mjesto ministra je to da je uspio u općini u kojoj je bio načelnik otvoriti svoju poljoapoteku.
Od 2005. je u sukobu interesa.
Tvrdi da će dugove svoje firme riješiti kad proda firmu.Za koga još u zemlji vrijedi taj zakon?
Pa što još treba da ga se smijeni?

kako to da ti renči smiješ pisati bez dlake na jeziku i vrijeđati sve živo i neživo dok se drugima se brišu i tekstovi i nickovi ?

New Report

Close