Jakovina ide na sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Autor: Objava za medije , 13. svibanj 2013. u 13:09
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Ministarstvo poljoprivrede RH je, na poziv Novosadskog sajma prihvatilo sudjelovanjeHrvatske kao Zemlje partnera na jubilarnom 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede RH je, na poziv Novosadskog sajma prihvatilo sudjelovanje Republike Hrvatske kao Zemlje partnera na jubilarnom 80. Međunarodnom sajmu poljoprivrede koji će se održati u Novom Sadu, Republika Srbija od 18. do 24. svibnja 2013. godine. Svečano otvaranje Sajma održat će se 18. svibnja (subota) 2013. godine u 10:00 sati, u Auli Novosadskog sajma.

U suradnji sa Ministarstvom poljoprivrede RH, HGK – Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo i Sektor za trgovinu, organiziraju nacionalno predstavljanje RH i to promocijom i degustacijom najznačajnijih proizvoda 4 hrvatske regije – Slavonije, Središnje Hrvatske, Istre i Dalmacije, a po prvi puta će se na novosadskom sajmu predstaviti i zajednički projekt HGK i Ministarstva poljoprivrede „Vina Croatia – Vina Mosaica“.

Tijekom sedam dana održavanja sajma biti će organizirano niz konferencija, prezentacija, predavanja vezanih za regionalnu suradnju ne području poljoprivrede, prehrambene industrije i trgovine. Među najznačajnijim događajima je i Poslovni Forum „Hrana – što nas spaja to nas i povezuje“ koja će se u organizaciji Ministarstava poljoprivrede Hrvatske i Srbije, HGK, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te pod medijskim pokroviteljstvom mjesečnika Forbes, održati u subotu, 18. svibnja 2013. godine u 15:00 sati u Master centru Novosadskog sajma.

S obzirom na značaj i veličinu ove sajamske manifestacije očekuje se veliki interes poslovne zajednice, kompanija, državnih institucija i medija. Cilj Foruma je predstaviti vodeće kompanije iz Hrvatske i Srbije da svojim sudjelovanjem u panelu razmotre moguće načine unapređenja suradnje na području poljoprivrede i prehrambene industrije, a obzirom na skori ulazak Republike Hrvatske u EU.

Forum će otvoriti ministri poljoprivrede Hrvatske i Srbije Tihomir Jakovina i Goran Knežević te predsjednici gospodarskih komora dviju zemalja Nadan Vidošević i Željko Sertić, a kao panelisti će sudjelovati Ljerka Puljić, izvršna potpredsjednica Uprave Agrokor koncerna, Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke d.d., Miodrag Kostić, predsjednik Uprave MK Group, Bojan Radun, generalni direktor tvrtke Nektar, Goran Borčak, generalni direktor Victoria Logistica te Vedrana Jelušić, EBRD.

Komentirajte prvi

New Report

Close