‘Izvođač će se znati na ljeto, gradnja kreće ove jeseni’

Autor: Poslovni dnevnik , 03. travanj 2017. u 22:00
Ministar Oleg Butković/Patrik Macek/PIXSELL

U EK prije nekoliko dana na odobrenje poslan čitav projekt, mamo tri mjeseca da donesu odluku, kaže Butković.

Tko će biti izvođač na gradnji Pelješkog mosta trebali bismo saznati na ljeto, a gradnja kreće ove jeseni.

To je novinarima jučer u Dubrovniku potvrdio Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković nakon još jednog sastanka radne skupine zadužene za provedbu ovog projekta.  Ministar je naglasio kako je prije nekoliko dana Ministarstvo regionalnog razvoja poslalo u Europsku komisiju na odobrenje projekt te da "imamo tri mjeseca da donesu odluku". Butković je dodao kako je Vlada svakako donijela odluku kako će cijeli projekt cestovnog povezivanja juga Hrvatske biti financiran od strane države, čak i u slučaju da ne dobijemo sredstva od Europske unije.

Uvjerava pritom da će od trenutka potpisivanja ugovora Pelješki most biti gotov u roku od 3,5 godine, dok će ostale faze biti gotove najkasnije do 2022. godine. Dodao je kako će se u drugom krugu natječaja za izvođača bodovati i rok završetka. Na projekt se osvrnuo i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekavši kako je Pelješki most nacionalni projekt, ali od posebnog značaja za jug Hrvatske.

"Ovaj projekt je za nas gospodarski veoma značajan, to je važan geostrateški hrvatski projekt jer će Hrvatska konačno postati jedna teritorijalna cjelina. Nismo niti svjesni koliko će ovo biti važan projekt za Hrvatsku", kazao je Dobroslavić. Inače, projekt je nedavno dobio je pozitivno mišljenje Neovisne kontrole kvalitete, što je predzadnji korak prije odluke EK. 

Komentirajte prvi

New Report

Close